About Me

My photo
Sungai Petani, Kedah, Malaysia
Nurul Fahana [sg.petani,Kedah] in LOVE Mr.Husband : Shafize and Our sOn : Rayyan Amsyar & Rayyis Ammar

DOAKU HARI INI

Ya allah, berikan lah kami rezeki yang luas, yang halal lagi baik, tanpa memberatkan kami, jika rezeki kami berada di langit, maka turunkan lah, jika berada di bumi,maka keluarkan lah, jika jauh,maka dekatkan lah,jika dekat,maka mudahkan lah, jika sedikit maka banyakkan lah, jika banyak maka berkati lah, perkenankan lah doa hambamu ini..aminnn!!

~ Chenta ~

~ Chenta ~
sweet family

~ Our SON ~

~ Our SON ~
cinta hati kami sepanjang hayat :)

Sunday, 16 October 2016

ANAK TIDUR PUKUI 5PAGI..kau rasa??



ha..kau rasa apa bila anak tido 5pagi?haha..
mata jadi panda weyyy..alahai anak!
sejak ana berhenti kerja makin menjadi pulak..

rupanya bukan ana sorang ja yg ada masalah mcmni..
ramai ibu yg senasib mcm ana.
ada kakak tu komen kat fb " anak sy tido pukul 8 pagi kak"
tudiaaa...8pagi. ini bukan tido malam dah ni.ini tido pagi.ahahaha
sabor jelah.

orang kata maybe sebab ana selalu tidur lewat.
sebab tu anak terikut-ikut. yeke??

ehh..tapikan bila anak tidur lewat..
jiran sebelah cakap boleh teman dia.
kau tahu kenapa? sebab dia bangun pukui 2 pagi utk buat nasi lemak.
so.bila anak2 ana tak tidur lagi .masih bising2..dia cakap tak sunyi.hahaha
lawak sungguh. tapi memang riuh pun depa dua ni.


adik dan abang sama naik..

dah macam2 cara ana cuba buat tau!
bawak pergi jenjalan nak bagi letih tapi still tidur lewat gak.huhu.
best gilaa bila dengar kawan cakap "anak aku tidur 10mlm bangun 7pagi".
bila lah nak merasa tidur camtu.huhu.

korang ada masalah yang sama macam ana tak?
kalau ada share la..mungkin korang ada tips yang belum ana try lagi.
nak rotate balik jadual tidur depa dua ni.
kalau boleh paling lewat pukui 12tghmlm pun dah cukup best!
letih tau bila tak cukup tidur,
mujur dah tak keja. keja sendiri.
tapi kerja sendiri pun kena disiplin gak kann.

No comments:

Post a Comment