About Me

My photo
Sungai Petani, Kedah, Malaysia
Nurul Fahana [sg.petani,Kedah] in LOVE Mr.Husband : Shafize and Our sOn : Rayyan Amsyar & Rayyis Ammar

DOAKU HARI INI

Ya allah, berikan lah kami rezeki yang luas, yang halal lagi baik, tanpa memberatkan kami, jika rezeki kami berada di langit, maka turunkan lah, jika berada di bumi,maka keluarkan lah, jika jauh,maka dekatkan lah,jika dekat,maka mudahkan lah, jika sedikit maka banyakkan lah, jika banyak maka berkati lah, perkenankan lah doa hambamu ini..aminnn!!

~ Chenta ~

~ Chenta ~
sweet family

~ Our SON ~

~ Our SON ~
cinta hati kami sepanjang hayat :)

Sunday, 13 December 2015

Lama Menyepi.........


assalamualaikum..semua
lama cek menyepi noh,,,ada yg rindu x? hmm..
tak sempat nak update blog kesayangan ni.ampun sgt2!

apa perkembangan terbaru ana?


ok meh akak nak cerita sikit..sbb lama menyepi kan..
sebenarnya skrg ni ana sedang melalui frasa baru yg bergelar surirumah sepenuh masa
ini lah saat2 yang ana tunggu dalam hidup ana..
ana dah berhenti kerja hampir 2bulan yang lalu..
alhamdulillah..mula-mula rasa mcm kekok sikit lah sebab selalunya kerja.
keluar pagi malam baru balik..
sekarang bangun pagi settle hal rumah, main dgn anak..
wowww best lah!! hehe..
sekarang ni jaga anak sendiri rasa syok plak.
legaaaa sbb dah tak susahkan mak nk jagakan anak2.

ramai jugak lah yang tanya 'kenapa resign?"
sebenarnya ada banyak sebab.........ana resign.
termasuk sebab anak-anak jugak..
yelaaa..ana fikir jgk, agaknya sampai bila ana nak kerja.
anak2 makin membesar perlukan kasih sayang dan perhatian.
ana sibuk kerja..ya sibuk sangat!! 10am-10pm.
hanya time rehat saja ana balik rumah main dgn anak2.
kalau cuti 2hari pon keluar jgk klu ada tempahan henna..
tapi skrg dah resign ana rasa syukur sgt! semua jd mudah.
hati ana rasa tenang...pasal duit ana serah kpd Allah swt.
dia pemberi rezeki..yakin! walaupun gaji tetap dah tiada..
mengharap semuanya pada gaji suami..
inshaAllah cukup atau allah akan beri lebih lagi sebenarnya.

tapi...korang jangan ingt ana ni jenis duk rumah je..
ana dah terbiasa kerja ofcos la buat kerja sendiri jugak.hihi
selain dari melukis henna, ana ada jual poduk makanan tau!
ana jual MEE SIHAT. apa mee sihat tu?
mee ada kuah ke apa? hehe..ni antara soklan famous org tanya..




ini lah mee sihat tu.. macam mee kuning tapi mee ni lg best sbb ada khasiat sayur!
haaa nanti ana cerita details sikit ye...next entry. tunggu tau..
nanti ana cerita pasal mee pulak..