About Me

My photo
Sungai Petani, Kedah, Malaysia
Nurul Fahana [sg.petani,Kedah] in LOVE Mr.Husband : Shafize and Our sOn : Rayyan Amsyar & Rayyis Ammar

DOAKU HARI INI

Ya allah, berikan lah kami rezeki yang luas, yang halal lagi baik, tanpa memberatkan kami, jika rezeki kami berada di langit, maka turunkan lah, jika berada di bumi,maka keluarkan lah, jika jauh,maka dekatkan lah,jika dekat,maka mudahkan lah, jika sedikit maka banyakkan lah, jika banyak maka berkati lah, perkenankan lah doa hambamu ini..aminnn!!

~ Chenta ~

~ Chenta ~
sweet family

~ Our SON ~

~ Our SON ~
cinta hati kami sepanjang hayat :)

Saturday, 20 June 2015

DIY :: TUTORIAL SHAWL ala ELSA FROZEN



Tudiaaaa...tajuk entry! tak boleh blah punyaaa!haha

TUTORIAL SHAWL ala ELSA FROZEN

time keja..selfie lagi :)
Mesti tertanya2 kenapa ana cakap ala elsa frozen.
padahal elsa ni tak pakai tudung ponn..hahahaa
sebenarnya style tudung ni mcm rambut elsa frozen tuu..

ana suka gak pakai style ni nampak ayu je! kahkahh.. *ayu sgt tau!
dan paling penting step dia mudah sangat2...
emm..sesuai jgk utk mommy yg suka pakai shawl nak cepat2..tp ber'style.
pakai shawl cepat2 pon kena ada kekemasannya jgk tau!
tak kemas nanti tak cantik..

dan paling penting!!

tak sampai 5 minit korang dah siap!!!!

jom mulakan! step yang sangat mudah..
(maaf jika gambar kurang memuaskan)

- Tudung shawl
- pin



1 mula2 korang pin kan tudung..
ikut muka korang la sesuai yang mana..
samada lebih sesuai pin di belakang atau di depan :)
muka ana lebih sesuai pin di depan..

2. cara pin ke belakang..klu muka anda sesuai mcmtu .OK ? paham ?

>>> pastikan pin tudung sebelah panjang dan sebelah lg pendek sikit.

3. bawakan sebelah panjang tu ke sebelah pendek...

4  tarikkan tudung yang panjang tadi lilit ke atas kepala..
pastikan juga kepok2 ala rambut elsa tu menjadi ok!



5. lepastu korang tarik je tudung tu smpai ke sbelah telinga kiri. (tengok pic)

6. dan pin kannn macam dalam gambar di atas ni..

7. tarik tudung bahagian pendek tu ke kanan dan pin kan ke bahu kanan.

8. step terakhir korang kemaskan tudung ni, bagi cantik2 tau!! :)

PENTING!! 
# kalau korang pakai anak tudung jenis ninja tu ok..aurat terjaga,
# kalau korang pakai ank tudung yang jenis biasa tu. *org kedah panggiil serkup kepala.haha.
pakai jenis ni korang kena pinkan tudung tepi telinga tu ke dalam sikit. kalau tak pin.
nanti nampak leher.. terSEKSI plakkk...bahaya!
# tak faham ?? hmm..korang try dulu nanti baru tau apa maksud ana.

cuba try ya kawan-kawan....
sesuai untuk pakai hari raya nanti..cewaahhhh! pkir raya dah oOoii..
sekali sekala ubah style apa salahnya! hehe



No comments:

Post a Comment