About Me

My photo
Sungai Petani, Kedah, Malaysia
Nurul Fahana [sg.petani,Kedah] in LOVE Mr.Husband : Shafize and Our sOn : Rayyan Amsyar & Rayyis Ammar

DOAKU HARI INI

Ya allah, berikan lah kami rezeki yang luas, yang halal lagi baik, tanpa memberatkan kami, jika rezeki kami berada di langit, maka turunkan lah, jika berada di bumi,maka keluarkan lah, jika jauh,maka dekatkan lah,jika dekat,maka mudahkan lah, jika sedikit maka banyakkan lah, jika banyak maka berkati lah, perkenankan lah doa hambamu ini..aminnn!!

~ Chenta ~

~ Chenta ~
sweet family

~ Our SON ~

~ Our SON ~
cinta hati kami sepanjang hayat :)

Tuesday, 13 January 2015

URINE TEST homemade :: JANTINA BABY


Assalamualaikum semua..
korang sihat ka? ana macam biasa la tengah menunggu tanda-tanda kelahiran ni..huhu.
menghitung hari katakan..nervous ?? mestilah........
x tau nak mai rasa sakit yang macam mana nanti :D
turun darah dulu ke, keluar air ketuban ke..atau sakit pinggang ja..
sebab dah ada pengalaman kan..dulu masa nak bersalin amsyar, sakit pinggang ja.
tupp..tup..pi hospital baru pecah ketuban dan dah terbuka 10cm!!
terkejut weehhhh..hahaha.. rasa macam tak percaya anak sulung boleh senang bersalin macamtu.

tapi perlu la ingat setiap anak tak sama pengalamannya...*kata orang
harap2 baby A ni pun semudah macam abg Amsyar jugak..aminnn!
yang paling best pregnant kali adalah SUPRISSSSSEEEEE!!!
kes scan 2 kali berbeza jantina.hahaha.. kejap boy, kejap girl.
sebab tu rasa macam tak sabar sangat nak jumpa baby A ni..!!

sebelum tu ana nak ajak korang buat URINE TEST homemade ni untuk tau jantina baby.
ana pernah buat dah.....hampir 10 kali...hihi.



nak tau RESULT ana ?

URINE + CLOROX = berbuih / pregnant (saja test.hihihi)
URINE + SODA = tak berbuih.

even dah banyak kali try buat tetap result yang sama..
tuang je urine jadi keruh.hahahaha. xdak buih langsung.
adakah baby A ni GIRL ??? benarkah ?
hmmm..petanda lain, puting nenen amsyar terbelah..
eh..itu tips orang dulu2..katanya kalau puting nenen si abang terbelah maknanya girl.
kalau timbul boy. kadang-kadang tak betul jugak.hehehe.

pernah tanya kawan pasal urin test ni, dia pun sama result macam ana..buat banyak kali
siap cakap "entah la ana, buat jadi keruh jugak..ke soda dah expired"..
tapi rezeki dia dapat jugak baby GIRL haaaaa...dah sepasang. :)

ana tak pasti ketepatan urine test homemade ni 100% atau tak..
tapi ana ada terbaca..setiap jantina anak boleh merubah hormon si ibu sebenarnya.
korang pernah tau tak petua potensi nak dapat baby boy sebelum ehem2 tu kena cuci faraj
dengan air soda bikarbonat (beli di farmasi ya) huhu.

kalau nak tahu tepat ke tak..tunggu baby A ni keluar dulu ya!!.hehehe :D
ni just suka-suka je k..ana tak mengharap pun sebenarnya..
yang penting baby A selamat di lahirkan..

update: 36 week sudah :)


3 comments:

  1. so, baby yg keluar Boy or Girl???

    ReplyDelete
  2. soda bikarbonat tu mmg kena beli kt farmasi ke? klo yg kita beli kat bakery tu.. x jd eh?

    ReplyDelete