About Me

My photo
Sungai Petani, Kedah, Malaysia
Nurul Fahana [sg.petani,Kedah] in LOVE Mr.Husband : Shafize and Our sOn : Rayyan Amsyar & Rayyis Ammar

DOAKU HARI INI

Ya allah, berikan lah kami rezeki yang luas, yang halal lagi baik, tanpa memberatkan kami, jika rezeki kami berada di langit, maka turunkan lah, jika berada di bumi,maka keluarkan lah, jika jauh,maka dekatkan lah,jika dekat,maka mudahkan lah, jika sedikit maka banyakkan lah, jika banyak maka berkati lah, perkenankan lah doa hambamu ini..aminnn!!

~ Chenta ~

~ Chenta ~
sweet family

~ Our SON ~

~ Our SON ~
cinta hati kami sepanjang hayat :)

Saturday, 3 January 2015

Settle jugak! :: Cadar baby


assalamualaikum!
hye..hye...amboi makyong skrg busy sgt tau..
dah masuk bulan januari haaaa...mau x kalot..
dah 8bulan lebih dah..apa pun tak settle lagi,

now..alhamdulilllah...
rasa lapang sikit.. cadar baby dah siap!!
baju baby dah basuh, dah paking dah...huhu..
gigih makyong buat sorang2...
dulu masa kat abg amsyar tak de rasa busy cmni tau.
perut dah 7bulan settle dah..ni 8 bulan baru nak settle.hehehe
mungkin sbb rezeki henna tak putus2 sepanjang bulan dec.
time cuti je...henna..henna je time cuti..
rezeki anak2 jugak :)

tema cadar kali ni merah yOooo!
guna kain cotton flannel.
lebihan kain tu buat barut.
mak cakap..buat pi laaah... x rugi pun kalau buat barut.
ok..ok...kita buat saja.hihi.
ana rasa berbaloi sangat beli mesin jahit ni..
sangat membantu!! setakat ni ana dah jahit langsir dan cadar baby guna mesin ni.
bestt..bestt...di mana saja bole jahit.
haritu bawak mesin ni jahit kat rumah mak..siap duduk atas kusyen depan rumah.hehe.
maklum la saiz kecik..senang nk bawak ke mana saja.
tepi pantai pun boleh haaa...huishhh! ada ka nak jahit tepi pantai?hahaha


kalau anda suka menjahit..beli la mesin ni..
x payah beli mahal2 pun tak pa..
mak kata..kat rumah wajib ada satu mesin jahit atau jarum benang...
habuan nak jahit seluar koyak ka..kannn..

ninndiaaaaaaa....
cadar baby "A" kita...
kali ni tilam saiz sederhana ja..x besar macam abg amsyar tuh..over sangat.hahaha
guna kekabu dari tilam abg amsyar...makeover ja.
1 tilam abg amsyar tu boleh dapat la 1 tilam dan 3 bantal adik baby. JIMAT!


siap renda2 lagi tau..en.suami kata, jangan buh renda banyak2 macam perempuan sgt la..
kalau keluar lelaki macamna ? ehh..ada makyong kesah ?? janji cute di mata makyong.




jahitan ZigZag kecik.....kan dah cakap berbaloi beli mesin ni sebab ada jahitan lain lagi.
(pic kelabu pulak)

tak sabarnya nak tunggu baby A ni keluar tau!
rasa macam suprise sangat-sangat ni....nak tau GIRL OR BOY.heheh
member suggest suh pi scan 4D..alaaa...bukan xnak..macam tak aci je dulu amsyar tak scan 4D.
sekarang dah 34 week.. haritu scan masa 32week doc cakap baby A ni kecik..
berat dia cuma 1.4kg ja..beza dgn abg amsyar dulu 1.8kg.
heran jugak kenapa dia kecik sedangkan tiap bulan berat ana naik 2kg maintain ja.huhu.
tak mengapalah sayang..janji kamu sihat ya! insyaALLAH tak lambat dah kita nak jumpa..
semoga semua dipermudahkan..aminnn!

No comments:

Post a Comment