About Me

My photo
Sungai Petani, Kedah, Malaysia
Nurul Fahana [sg.petani,Kedah] in LOVE Mr.Husband : Shafize and Our sOn : Rayyan Amsyar & Rayyis Ammar

DOAKU HARI INI

Ya allah, berikan lah kami rezeki yang luas, yang halal lagi baik, tanpa memberatkan kami, jika rezeki kami berada di langit, maka turunkan lah, jika berada di bumi,maka keluarkan lah, jika jauh,maka dekatkan lah,jika dekat,maka mudahkan lah, jika sedikit maka banyakkan lah, jika banyak maka berkati lah, perkenankan lah doa hambamu ini..aminnn!!

~ Chenta ~

~ Chenta ~
sweet family

~ Our SON ~

~ Our SON ~
cinta hati kami sepanjang hayat :)

Tuesday, 11 November 2014

Musim Berhenna dah tiba!


assalamualaikum..dan salam sejahtera..
fuhh..fuhh!! hehe..rasa macam lama plak tak update blog kesayangan hamba nie!
hai susahnya bila wayar kabel rosak.hihi.
tak boleh nak upload gambar dalam blog..
sebab tu tak post entry..taip je save kat draft. :)

kejap ja masa berlalu..dah masuk bulan Nov dan Dec.
hujung tahun ni musim orang kahwin..so,banyak la tempahan henna.
alhamdulillah rezeki berhenna..rezeki untuk anak-anak juga..
cakap pasal orang kahwin..lapor pulak aih nasi minyak!
harap2 sempat la makyong makan nasi minyak kengkawan nti.hehe.

terima kasih kpd kawan2 yang dah booking henna terlebih awal :)
bukan apa,kalau boking last minit ana tak boleh nak bantu..
if ana cuti..insyaALLAH bole saja.
sebab sekarang ni ada masalah sikit kat tempat kerja ana.
keja,cuti,or nak balik awai ke hapa..semua kena plannig betul2.huhuhu.



Meriah kan,bukan pengantin aje kawan2 pun nak feeling pengantin jugak.hehe..
pic dari customer ana. (Sharifah-Bertam perdana)



ini pic dari zati..penggemar henna ana. bila tgn kosong je mesti suruh lukis lagi.hehe.
zati ni suka cuba design baru2..lain dari yang lain katanya! ana ikut saja :)



Jiran ana..kak Atiqah. comey betul misi ni..suka design bunga2 cinta.ehh.ehh.



nak lukis kat kaki sajo pun bolehhhhh! hehe
customer ana, kak Aida. Masa ni lukis time raya.



kawan sekolah (Kieya)
TQ kawan support henna aku.hehe


ini customer free of cas!hahaha.
sahabat sekolah..malu pulak dia..bab testing mmg suka :D

OK..ada yang tanya..inai ana ni warnanya macam mana kan..
anda boleh tengok pic kat bawah ni..sebelum dan selepas..


ana guna inai segera ya..bukan inai daun.
inai segera anda tak perlu tunggu lama-lama, if dah kering terus cuci. warna mmg cantik.merah or nak maroon.
tapi kalau anda berkulit putih melepak, warna merah sahaja, kalau kulit sawo matang inai jdi maroon sikit.hehe.
kalau inai daun ikut darah nak merah kan...tp inai daun kelebihannya adalah tahan lama.

to bakal2 pengantin :- sila baca...
" inai ni lebih banyak di fokuskan pad majlis pernikahan... Sbb nak sarung cincin atau gelang... Bila waktu bersanding....tangan dah pegang bunga.....inai pun tak nampak... Jadi jangan espek inai segera tahan lama.....Yg mahal bukan kerana inai....yg mahal kerana ukirannya...tp sebaik2nya biarlah seimbang.... Inai dan ukiran sama2 ade nilainya...."

Ana sangat setuju dgn pndapat sis ni..tips nk bg inai tahan lama.
1. kurangkan main air @ sabun.
2. sapu minyak zaitun @ minyak rambut ka lepas inai di basuh.
3. bila dah berinai tu nak mkn guna sudu ye...

✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  

IKLAN SEBENTAR !



INGIN MEMBUAT TEMPAHAN HENNA UNTUK MAJLIS ANDA ?
sila SMS or Wasap ya!
017-466 3393 (ana)

untuk lihat lebih banyak koleksi anna henna SP..
Instagram : ANNASHAFIZE
klik pakej henna untuk lihat pakej yg di sediakan oleh anna henna sp.

Khas untuk kawasan Sungai Petani,Kedah sahaja!
*Cas transport di kenakan sekiranya ana pergi ke rumah anda ya!
*Jika anda ada design sendiri melalui internet ke.. sila send pic kat whatsapp ana  terlebih dahulu untuk menentukan harga henna.

✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  


jika ada sebarang pertanyaan sila hubungi sy :-


jika anda nak beli produk SHAKLEE ataupun nak COD area SUNGAI PETANI atau kawasan yang berdekatan dengannya, boleh hubungi Ana untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini dengan cara pembelian secara online. Ana akan pos ke alamat anda =)

Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) sehingga 20%, anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee. Keahlian RM65 sahaja seumur hidup dan anda berpeluang menikmati lebih banyak keistimewaan lain selepas mendaftar sebagai ahli nanti. 

✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  


Jom support barang keluaran 100% MUSLIM!

NAK BELI ? boleh je contact ana ya!!..
017-466 3393 (sms/whatsapp /call )
COD sungai petani,kedah dan pos seluruh malaysia.

Wakil pengedar di perlukan di seluruh negeri.. Permintaan Tamar Cocoa melonjak sehingga 200%.. 

STOK SANGAT TERHAD!! JOM ORDER SEKARANG SEBELUM HABISSSSS STOK!

No comments:

Post a Comment