About Me

My photo
Sungai Petani, Kedah, Malaysia
Nurul Fahana [sg.petani,Kedah] in LOVE Mr.Husband : Shafize and Our sOn : Rayyan Amsyar & Rayyis Ammar

DOAKU HARI INI

Ya allah, berikan lah kami rezeki yang luas, yang halal lagi baik, tanpa memberatkan kami, jika rezeki kami berada di langit, maka turunkan lah, jika berada di bumi,maka keluarkan lah, jika jauh,maka dekatkan lah,jika dekat,maka mudahkan lah, jika sedikit maka banyakkan lah, jika banyak maka berkati lah, perkenankan lah doa hambamu ini..aminnn!!

~ Chenta ~

~ Chenta ~
sweet family

~ Our SON ~

~ Our SON ~
cinta hati kami sepanjang hayat :)

Thursday, 2 October 2014

BILA SI IBU BERMAIN DENGAN SI ANAK


APA PANDANGAN KORANG BILA TENGOK PIC NIE? hahaha


ni lah jadinya "bila si ibu bermain dengan si anak"
OK..jangan gelak rupa khemah tu..itu khemah kitar semula namanya.. :P
ana sejak dari kecik lagi memang suka main khemah2 tau.
mak ana pun jenis melayan je, siap bagi selimut,kadang2 tolong buatkan khemah lagi.

Now...
ana pulak jadi macam mak ana.hahahahha.
serius rasa macam best je main macam ni...amsyar pun enjoy sangat!!
bukan apa si Amsyar ni dia tak boleh di dedahkan dengan TV,TAB dan seangkatan dengannya.
sebab ?? dia tengok kejap2 je lepastu buat perangai boring..
kadang-kadang mengamuk tak tentu pasal. kita pulak yang hangin!hehe

jadi untuk hilangkan boring, ana cuba buat sesuatu yang dia boleh main.
contoh macam khemah di atas la..serius idea ni datang tetiba jerrr..
guna karpet ekamatik tu...hehehe..
yang lawak tu ana post dalam FB, ada kakak tu cakap..
"akak pun nak beli macamni jugak la ana..best je."
ana heran dia nak beli apa ?? ana cakap kt dia.."akak nk beli karpet ke?"
dia balas " eh..karpet ke ana ? ana ingat betul2 khemah tadi.."hahaha...adehhhh!

kadang2 ana buat gelongsor guna tilam or toto.
yang ni amsyar suka sangat! guling2 atas tilam tu haaaa....
sebenarnya kan duduk kat rumah ni mcam2 bole buat..kena kreatif aje.
ana pun dah ajar suami, kalau nampak amsyar boring buat la apa2 aktiviti yang best2..
jangan ajar dia main tab.. (suami ana suka bg tab..geram sangat!!!)
sekarang ni suami ana pon dah melayan amsyar cara ana...
kadang2 dia amik karpet tu buat terowong..main kejar2 dengan amsyar..
riuh rendah dengar amsyar duk jerit2 smabil berlari..hehe
macam tu la cara kami main dengan anak.
yang penting amsyar aktif dan happy!


No comments:

Post a Comment