About Me

My photo
Sungai Petani, Kedah, Malaysia
Nurul Fahana [sg.petani,Kedah] in LOVE Mr.Husband : Shafize and Our sOn : Rayyan Amsyar & Rayyis Ammar

DOAKU HARI INI

Ya allah, berikan lah kami rezeki yang luas, yang halal lagi baik, tanpa memberatkan kami, jika rezeki kami berada di langit, maka turunkan lah, jika berada di bumi,maka keluarkan lah, jika jauh,maka dekatkan lah,jika dekat,maka mudahkan lah, jika sedikit maka banyakkan lah, jika banyak maka berkati lah, perkenankan lah doa hambamu ini..aminnn!!

~ Chenta ~

~ Chenta ~
sweet family

~ Our SON ~

~ Our SON ~
cinta hati kami sepanjang hayat :)

Monday, 15 September 2014

BREASTPUMP :: yang mana satu ?


assalamualaikum suma :)

harini nak cerita pasal BP..
dulu masa bf amsyar ana guna BP medela harmony sealed.
beli online je kat kak SHAKINA FARHAN.hihi.
so far guna memang puas hati....tapi biasalah manual kan. lenguh tgn ahkak ni!
masa tu bajet kurang..so beli jela yang single ni.huhuhu.
BP mmg banyak berjasa jugak time terkena bengkak susu.hehehe
masih tersimpan dengan rapi..syg kat BP ni tau! :)


rezeki dariNya.alhamdulillah.
sejak pregnant si adik ni..ana berniat nak bf selama 2tahun.*insyaaALLAH.
dah ada pengalaman, walaupun x bf amsyar selama 2 tahun..sobs..sobs..
BF ni bukan mudah sebenarnya, nk bf kena ada ilmu.
ana selalu jugak la google sana sini nak dapatkan ilmu tentang BF ni :)
ana respect pd ibu-ibu yg bekerjaya bf anak dorang..
ibu surirumah pun ada yg buat stok EBM walaupun boleh bg fresh aje.huhu.

ana target nak beli BP yang double electric yang mampu milik jer!
kalau verangan nak "medela freestyle" entah ank ke berapa baru dpt.hahaha.

mula2 tu bekenan jenama EVE LOVE..jenama malaysia ni.
Flexi brestpump!


tapi agak kecewa la..sebab dah x keluar model ni.
suka kaler pink tu.comel!hahaha
apa yg bt ana tertarik kat bp ini ialah boleh guna power bank, elektrik dan betri.
ada muzik lgi tau!, tahap level sampai 9 kot.
senang nak pasang dan basuh.
HARGA : RM 499 

walaupun flexi dah tiadaaaa
EVELOVE ada keluaran baru yg ganti flexi ni,
Lily Breastpump. harga sama. tapiii
x menarik...x suka laaa... (cerewet sungguh mak buyong ni ok!)

lepastu kannn kawan ana share pasal 1 breastpump ni..
dia pun mcm ana tengah duk servey BP..

MALISH ILARIA
kemain nama BP ni tau! boleh letak nama anak gituuu.haha
pernah dengar BP ni ?

baru lagi rasanya...menarik juga. *eh..tetiba :P


Double pump. Dual left and right motor.Anti backflow.Quiet and silent motor.2 phase function.9 level stimulation phase.9 speed expression phase.3 Power sources : Power AC Adapter, Battery case and cable power bank.

haaa...plissss tengok harga tu duluu!!! RM 399 je..
MURAH bg ana..under bajet la tu.hihi.
suma ni boleh beli online je PUMP ONTHEGO
online shop ni selalu buat promo. siap dengan freegift lagi!
ana siap tengok testimoni..banyak review yg bagus ttg BP ni..

BP ni sgt larissss tau..mungkin sebab harganya mmg mampu milik kan ?
wahhh..tetiba hati rasa macam nak pre-order sekarang jugak!!
kerenah mak buyong ni macam2 la..layan jela ok.
kalau tak beli sekarang, boleh beli hujung tahun ni.. masih sempat lgi.hihii :)


2 comments:

  1. kena tgk jgk murah2 kang tkt waranty pyh plak.byk ke fregift dia? sy skrg tgh bf anak tp df jer..xpnh pam2 hehe..tp kt umh pengasuh ank minum fm

    ReplyDelete
  2. akak mila..ni freegift dia :)

    ✔ FREE 10pcs BREAST MILK STORAGE BAGS.

    ✔ FREE 3pcs ICE GEL.

    ✔ FREE 1pc V-COOL BAG (can store pump)

    hehe..itula ana nk servey jugak pasal waranty n sparepart senang dapat ke tak.huhu.

    ReplyDelete