About Me

My photo
Sungai Petani, Kedah, Malaysia
Nurul Fahana [sg.petani,Kedah] in LOVE Mr.Husband : Shafize and Our sOn : Rayyan Amsyar & Rayyis Ammar

DOAKU HARI INI

Ya allah, berikan lah kami rezeki yang luas, yang halal lagi baik, tanpa memberatkan kami, jika rezeki kami berada di langit, maka turunkan lah, jika berada di bumi,maka keluarkan lah, jika jauh,maka dekatkan lah,jika dekat,maka mudahkan lah, jika sedikit maka banyakkan lah, jika banyak maka berkati lah, perkenankan lah doa hambamu ini..aminnn!!

~ Chenta ~

~ Chenta ~
sweet family

~ Our SON ~

~ Our SON ~
cinta hati kami sepanjang hayat :)

Wednesday, 20 August 2014

Pengalaman yang BERBEZA!


Syukur alhamdulillah...
awal bulan 8 haritu dah selesai buka buku pink utk adik bby :)
*sory baru nak cerita.haha


tak pasal je tau kena bising ngn nurse sebab bukak buku lambat.hihi
siap tgok buku lama.."eh..dlu 1st preganncy awai kemain bukak..9minggu dah bukak buku..awat hat ni bukak lambat 12minggu lebih?"
owhh...hat ni sebab alah teruk..bulan posa pulak,.sy tak larat nak mai klinik.hahaha..*bg alasan x larat.

settle untuk haritu amik darah, minum ayaq gula....emm..minum ayaq gula sbb ayah ada diabetes!
dlu masa pregnant amsyar pi bgtau kat nurse..ayah ada diabetes..baguihh sungguh pi bgtau siap2.hehe
lepas ni setiap kali pregnant mmg WAJIB minum ayaq gula,huhhhhh!!

Due date nak sama ngn abg amsyar tau! Abg amsyar lahir 11 FEB 2013..
untung kannn nti boleh sammbut birthday sekali..owh..JIMAT kos gituuuu..haha


Cerita tentang alah kali ni :-
1. bagi ana 2nd preganncy ni sangat2 CEREWET! bab makan..ayam ikan ana tak boleh sentuh,yang ana suka kerang, jenis siput2, sotong ka...tapi kalau ayam KFC boleh plak makan.hahaha...pelik sungguh! pastu suka ngidam nak makan benda yang belum pernah makan. masa Amsyar dulu ana ngidam benda yg pernah makan..hat ni terbalik pulakkkkk..

2. ana jadi semakin malas..nk update blog malas, nk update FB malas..semua malas, pastu rasa nak hangin jee..hihi..Amsyar pun ana dah x amik tau sangat..semua ayah dia yang handle. bg mandi, bancuh susu, layan dia main semua ayah.oh..syukur sbb dpt suami yg sgt memahami..

3. muka dah hilang seri...sobs2..bukan apa jerawat naik mcm cendawan baru lepas kena hujan! sampai ada org tegur..campak ka apa ???? naik biji halus2 tuu. adehh..hilang keyakinan diri buat sementara waktu ni....

4. kurang selera makan..makan sikit sangat2..pastu muntah. pagi2 wajib muntah.. bila timbang berat susah nak naik..doktor minta join kelas pemakanan pulakkkkkk..kesian sungguh sampai kena pi kelas pemakanan,amsyar dlu mcm ni jugak tp xdak lah kena join kelas ka apa..nasib2...

5. tak suka keluar berjalan seperti dulu..jalan sekejap ja dah xlarat..padahal perot x boyot lagi.hahaha..asyik2 rasa nk pitam..mungkin sbb kurang makan kot.hmmmm.

6. vitamin shaklee tak boleh nk telan.....adehh..kena hold dulu, lepas alah dah kurang insyaALLAH boleh start balik..

harap2 kejap je alah ni...apa pun ibu kena KUAT!!
"Semoga allah berikan kesihatan yg baik untuk aku dan anakku..amin!"

UPDATE : 15 week dah :)

3 comments:

  1. take care ye ana :) semoga d permudahkan perjalanan ke 40w nanti.

    ReplyDelete
  2. Mila Hilas : mengharap jugak bby girl.hihihi..
    kak erna : TQ ya.. :)

    ReplyDelete