About Me

My photo
Sungai Petani, Kedah, Malaysia
Nurul Fahana [sg.petani,Kedah] in LOVE Mr.Husband : Shafize and Our sOn : Rayyan Amsyar & Rayyis Ammar

DOAKU HARI INI

Ya allah, berikan lah kami rezeki yang luas, yang halal lagi baik, tanpa memberatkan kami, jika rezeki kami berada di langit, maka turunkan lah, jika berada di bumi,maka keluarkan lah, jika jauh,maka dekatkan lah,jika dekat,maka mudahkan lah, jika sedikit maka banyakkan lah, jika banyak maka berkati lah, perkenankan lah doa hambamu ini..aminnn!!

~ Chenta ~

~ Chenta ~
sweet family

~ Our SON ~

~ Our SON ~
cinta hati kami sepanjang hayat :)

Friday, 22 August 2014

Inai Homemade selamat kah???


Assalamualaikum dan salam kasih sayang!
maaf lama blog ini tak update...masih dalam mood yg kurang baik.hihi

" H A T I - H A T I "

ini ja yang ana nak pesan..

haritu ana google resepi inai homemade ni sbb rasa mcm nk try buat..

last2 baru tau bahan dia guna axion + kapur..hehe.. xjadi la nk buat. 
ada member cakap pakai inai ni pedih kuku..bg yg serasi ok la kottt..

keburukan inai homemade :-
1.diperbuat dari kapur yang sememangnya "tajam" untuk diletak atas kuku.
2.kuku jadi nipis akibat kapur hakis kuku tu
3.kuku jadi bengkok dan melengkung ke atas, bayangkan la kalau terlanggar sesuatu permukaan and kuku kita tercuit dari isi maka sakit la ya amat..

# kesian kt jari budak ni....kuku budak kan nipis,bila buh bahan tajam cmni..mmg teruk laa.. lenkali hati-hati nk beli..better pakai "inai serbuk" lagi bagus! boleh rawat kuku lagi..warna lgi cantik!










No comments:

Post a Comment