About Me

My photo
Sungai Petani, Kedah, Malaysia
Nurul Fahana [sg.petani,Kedah] in LOVE Mr.Husband : Shafize and Our sOn : Rayyan Amsyar & Rayyis Ammar

DOAKU HARI INI

Ya allah, berikan lah kami rezeki yang luas, yang halal lagi baik, tanpa memberatkan kami, jika rezeki kami berada di langit, maka turunkan lah, jika berada di bumi,maka keluarkan lah, jika jauh,maka dekatkan lah,jika dekat,maka mudahkan lah, jika sedikit maka banyakkan lah, jika banyak maka berkati lah, perkenankan lah doa hambamu ini..aminnn!!

~ Chenta ~

~ Chenta ~
sweet family

~ Our SON ~

~ Our SON ~
cinta hati kami sepanjang hayat :)

Saturday, 19 July 2014

NAMA BAYI YANG INDAH DAN BERMAKNA


Assalamualaikum, masih tercari2 nama bayi bakal lahir ?
ini ada ada serba sedikit NAMA bayi yang indah dan bermakna :)
insha'ALLAH memberi nama yang baik, mudah-mudahan akhlaknya baik juga.




Nama gabungan :- 


HADIB AL HARAZZ- penyayang yang warak

HARASS MUTAMADDIN- penjaga yang bertamadun

WATHIQ MUTAHAFFIZZ- yang yakin dan bersedia
MUTRAFF MUTADAANY- kemewahan yang rapat
ULYAA AFEEYAH- yang tinggi yang sihat
IBTISAM IWANY- senyuman pendapatku
ARSA ZAMURA- yang riang anak yang baik
ZAYNA ADHALIYA- perhiasan bunga
DAHLIA AREEQA ZAKHIRA- yang berketerunan mulia
ARANEEN HAYYINA- para pemimpin yang mudah.
HAFAA ZANEEQA - yang cepat, yang kuat
KHALISA ZAYAANI- yang suci keindahanku
LAANA QADRINA- lembut kekuatanku
ANAAH HANIYYA- yang sopan santun dan ceria
MARASA DARSINA- berlatih pelajaran kami
NAYLA MALIYA- pencapaian harta
YAUMI KHALILA - hariku teman
RAWDHAH QISMINA - taman bahagian kami
YURAA RASYADA - di lihat sebagai petunjuk
RA'ISA YUMNAA - ketua yang kanan
ARYA ZANIHA - madu yang memuji
DAHIYAH DURRIYAH - yang bijak bersinar-sinar

(Nama perempuan lebih banyak dari lelaki ye..hehehe)

✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  

NAMA-NAMA LAIN :-

ARYAAN- kekuatan penuh
AARON - mulia / luhur
AMMARA - wanita yang kuat iman
MARHA - periang
FATEH - penakluk
ELSA - yang mulia dan suci (bahasa jerman)
NAQIB / NAQIBAH - KETUA

NARADEEN - BUNGA
NARDEEN - BUNGA
NASIH / NASIHA - NASIHAT
NASIKAH - AHLI IBADAT
NASILA - YG CEPAT
NASIQ / NASIQA - YG TERATUR RAPI
NASRAH - PERTOLONGAN
NIQASH - PERBINCANGAN
NIQRIS - PEMIMPIN
NISREEN - MAWAR PUTIH
NISREENA - MAWAR PUTI

RAADHIN - YANG BERPUAS HATI
RAAQIN / RAAQINAH - HIGH CLASS
RAFEEQ / RAFEEQA - SAHABAT
RAFI - YANG TINGGI  
RAHEEL / RAHEELA - PENGEMBARAAN
RA'ID / RA'IDAH - PENGASAS 
RAIF / RAIFA - YANG PENYAYANG
RAIHAN / RAIHANA - YANG WANGI
RA'IS / RA'ISAH - KETUA 
RAKHAA' - KESENANGAN DALAM HIDUP
RAKHIY / RAKHIYA - SELESA
RAKIZZ - YANG FOKUS
RANNA - SUARA MERDU
RAQWAN - KEMAJUAN
RASANAH - KETENANGAN
RASIN -TENANG
RASYAD - KEWARASAN
RAUDHAH - TAMAN
RAWNAQ - YANG KACAK
RAYYAN / RAYYANA - YANG SUBUR YG WANGI
RAYYIS / RAYYISA - KETUA
RIFDYNA - PERTOLONGAN KAMI
RIFQAH - KELEMBUTAN
RIFQI / RIFQIN- KELEMBUTAN
RIKAZZ - PERMATA 
NAURA - CAHAYA
NA'USYA - YG MENANG
NAWAL - PEMBERIAN
NAYLI - PENCAPAIANKU
RIYSHA - KEHIDUPAN 
RIZQY - REZEKI
RIZZQYNA - REZEKI KAMI
RUFAYDA - YANG MEMBANTU

sumber google je.
✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  


semua nama ni menjadi rujukan ana jugak.hihi..

maklum la tahun depan nk dpat second baby.
bekenan sungguh nama bermula huruf R n A,
kalau boleh nak match dengan nama abg "Rayyan Amsyar" jugak..

*sebelum terlupa..ana masih tercari2 buku ni..nak buat rujukan jugak :)
nanti ada nama yang best2 ana update lagi.huhu..


Harga berpatutan : RM 35.00
kedai hasani or MPH kat tesco (org habaq la)
ONLINE pun ada tau!


# Insha'ALLAH "SEINDAH NAMA,SEMURNI PERIBADI"

No comments:

Post a Comment