About Me

My photo
Sungai Petani, Kedah, Malaysia
Nurul Fahana [sg.petani,Kedah] in LOVE Mr.Husband : Shafize and Our sOn : Rayyan Amsyar & Rayyis Ammar

DOAKU HARI INI

Ya allah, berikan lah kami rezeki yang luas, yang halal lagi baik, tanpa memberatkan kami, jika rezeki kami berada di langit, maka turunkan lah, jika berada di bumi,maka keluarkan lah, jika jauh,maka dekatkan lah,jika dekat,maka mudahkan lah, jika sedikit maka banyakkan lah, jika banyak maka berkati lah, perkenankan lah doa hambamu ini..aminnn!!

~ Chenta ~

~ Chenta ~
sweet family

~ Our SON ~

~ Our SON ~
cinta hati kami sepanjang hayat :)

Tuesday, 10 June 2014

ALHAMDULILLAH :)


memang tak sangka!
memang tak percaya !
memang apa lagi ??? errr..
memang tak dapat terucap dengan kata2..


syukur...syukur..alhamdulillah.
di beri peluang kedua untuk merasainya lagi..
kini diriku di sahkan hamil!
yess!! Rayyan Amsyar bakal jadi seorang abang..
dia  memang layak dah jadi abang.hehe.
ana sendiri tengok dia bila bermain dengan kawan2.
sikap dia dengan kawan2..pandai menyesuaikan diri..
pandai dah main dengan budak2 yg lebih kecik dari dia. :')

sebelum ana tau ana preggy..ana tak faham betul perangai Rayyan Amsyar..
manja sngat2..nak buat perangai...nak dukung je...kira sebelum ni dia tak pernah mcm tu.huhu.
semalam ana betul2 tak boleh nak tido..entah..rasa macam tak selesa.panas badan.
dulu first preggy kita boleh tau tanda-tanda hamil kan..
ni second memang susah jgk nak tau....
yang ana boleh perasan,period ana lewat seminggu dah.
pagi tadi chek UPT risau takot kecewa je..haha *mengharap OK!
seperti biasa if nak check UPT, better awal pagi bangun subuh.
URIN first tu yg terbaik untuk chek UPT...
Mula2 ada 1 line je..1line lagi kabur ya amatttt!
tapi lama2 line yang kabur tu muncul jadi terang!
subhanallah..allahuakbar! rasa happy sangat tau!!!!!

bila dah tau berita gembira ni ana baru nak suprise suami..
letak UPT kat bilik air..konon2 nak bg dia nampak sendiri lahh..
tapi emmmm...org lelaki sama kot.. dia buat tak tahu je.....ke dia tak perasan ?hmm.
terpaksa la bgtau dengan mulut jugak..'abg syg mengandung"
"syg tipu lahhhh" suami ku tak percaya! hehe.
ni tengok ni..(tunjuk UPT) senyihhhh mcm dulu jugak!hahaha..aptb.
mcm mana perasaan abg ?tanyaku... "mcm biasa abg tak mengharap"
maksud suami ana, dia takot nak terlampau seronok..sbb baru sangat kandungan ana ni.mybe dlm 3 or 4week camtu. dia risau kalau apa2 terjadi nanti..sebab tu dia ckap mcmtu.huhu.
sebab dulu dia pernah cakap " jgn seronok sgt, nanti nikmat kena tarik balik baru tau!.."
kita buat macam biasa ja *senyum :)

bila cakap pasal "tambah anak no.2" ni..
ana dan suami memang plan nk anak 2015.(awal tahun)
kalau boleh taknak jarak terlalu jauh dengan amsyar.
nanti amsyar dah masuk 2tahun, dia dah dpt adik..
now..ana dah kena start makan set hamil shaklee..
nak jadi super mommy kena makan vitamin OK!

sekarang ni ana suka pulak tengok baby girl.
baju girl..oh..geram!! harap2 kali ni girl la..
kesian kat maktok (mak mertua) belum ada cucu girl lagi. semua 4 cucu lelaki.hehe.
kalau ada cucu girl mesti dia seronok sangat!!
mudah-mudahan 2nd pregnancy kali ni tak alah teruk mcm rayyan amsyar dulu..
doakan semoga kehamilan ana ni selamat sehingga bersalin ya :)

TETIBA TERFIKIR..MAMPUKAH ANA MENJAGA DUA ORANG ANAK NANTI ? HAHAHA..
INSYAALLAH BOLEH !!!! MENTAL MAU KUAT LA YA.. :p




4 comments:

  1. yeaaa tahniah...ank skrg umo bpe? ank sy 14bulan

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak ana skrg umur 1thn 4bulan..hihihi

      Delete
  2. ana! amboiiiii x bgtau noh. tup tup up dalam blog. alhamdulillah...tahniah. happy nyer :) semoga makin bertambah-tambah murah rezeki ana. amin

    ReplyDelete