About Me

My photo
Sungai Petani, Kedah, Malaysia
Nurul Fahana [sg.petani,Kedah] in LOVE Mr.Husband : Shafize and Our sOn : Rayyan Amsyar & Rayyis Ammar

DOAKU HARI INI

Ya allah, berikan lah kami rezeki yang luas, yang halal lagi baik, tanpa memberatkan kami, jika rezeki kami berada di langit, maka turunkan lah, jika berada di bumi,maka keluarkan lah, jika jauh,maka dekatkan lah,jika dekat,maka mudahkan lah, jika sedikit maka banyakkan lah, jika banyak maka berkati lah, perkenankan lah doa hambamu ini..aminnn!!

~ Chenta ~

~ Chenta ~
sweet family

~ Our SON ~

~ Our SON ~
cinta hati kami sepanjang hayat :)

Sunday, 25 May 2014

GLOBAL sewing machine "terbeli" jugak akhirnya!!!


assalamualaikum....
hai semua...sihat ke? dah makan ? :)

korang suka menjahit tak ? ana suka sangat tau!
sekadar hobi lah katakan...hihi.
mak ana pun pandai menjahit, ana belajar menjahit dari mak ana jela..
pernah jugak rasa nak join kelas menjahit, buat baju kurung moden or baju fesyen2 ni.
tapi masih belum ada rezeki nak join..tak apa. ana tak kisah pun.
semalam ana sesaja ushaa2 online shopping.hahaha.
kononya nak cuci mata lahhh..entah macam mana tergerak hati nak servey pasal mesin jahit.
nak tengok review2 orang yg pernah guna masin jahit moden.
kat rumah mak ana ada mesin jahit, model "Singer"..ehh betul ke tak ejaan tu.hehe
jenis lama punya..besaq gabak..berat..susah jugak la kalau nak alih2..hmm.
jenis jahitan satu je..lurus. xdak zigzag la.

ana memang tak plan nak beli mesin jahit tu sekarang, tp dlm wishlist 2014 target nak mesin jahit ada jgk.
so..memang nak beli, tp nak cari yg sesuai dgn ana n bajet pun tak tinggi.hihi (ini penting ok!)
semalam servey2, nampak review pasal model Global-Sewing-Machine-GSM-505. NOT BAD OK!
tapi bila nampak harga dia yg sgt MURAH tu..terus rasa nak beli !!!!!
Nafsu orang perempuan kan..hahahaha..mana blh tahan tgok benda murah!!!


klik gambar utk lihat lebih jelas

kalau korang nak order, layari Lazada.com.
klik kat HOME APPLIANCES.
Pastu SEWING MACHINE.
Cari model Global-Sewing-Machine-GSM-505.

dapat cari tak ?
sekarang ni masih ada promosi lagi..tp tak tau la sampai bila.
barang kat Lazada ni ok jgk harganya..ada yg betul2 murah!
Servis pun bagus ! ana baru je order semalam, harini barang dah sampai. cepat kan ?
dah la ana order pukul 5 ptg, rasanya time tu org dah balik keja..*ada kena mengena jgk ka?
lepas ana buat order,dia hantar SMS cakap dah place order, pkoi 7mlm hantar SMS lg inform barang dah shipped !
dan yang paling besttt..masa barang sampai nanti ana baru bayar duit..hehehe..
tapi korang ada pilihan samada nak bayar terus guna Credit card atau debit card.
dekat payment ana letak "Cash On Delivery" senang ! FREE SHIPPING plak tu :)


ini lah mesin jahit yang ana cakap tuu..
comey kan ?
baru tengok dalam gambar dah cakap comey..hahahaha..

jom tengok apa keistimewaannya :-
 Automatik thread putar balik
 Lebar jahitan laras
 Mempunyai Suis tangan atau operasi pedal kaki
 ada 8 corak jahitan.
 Powered oleh AC atau AAA bateri (kalau xdak letrik gna bateri je)
✿ Long lasting!

saiz : Size (L x W x H) 31.1L x 14.7W x 29.5H cm.
berat:  4.5kg
Waranty : 1 year.

ana rekemen kpd korang yang suka jahit menjahit tu..
beli la mesin jahit ni sbb saiz dia yg sederhana, tak kecik n besaq, mudah nak simpan.
mana lah tau kan boleh jahit langsir rumah ke lepas ni.hehehe.
ana nak jahit baju raya nie..wahhhh! semangat gitu! posa pun belum lagik.

nanti ana review pasal Global-Sewing-Machine-GSM-505.
ohhh....GLOBAL sewing machine "terbeli" jugak akhirnya!!!
pembelian yang tidak merugikan ! :)

4 comments:

  1. bagus ni..ibu kak erna memang nak beli mesin jahit ana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya kak erna..mesin ni best sbb bunyi pun xkuat.. kalau kita xde basic menjahit pun boleh guna jugak..sbb mudah sgt.hehehe.. siap ada zigzag lagi..tu yg ana suka tu.

      Delete
  2. Nk tny, mesin ni boleh ek jahit baju kurung?

    ReplyDelete
  3. Mesin ni untuk jahit tepi shawl sesuai ke?

    ReplyDelete