About Me

My photo
Sungai Petani, Kedah, Malaysia
Nurul Fahana [sg.petani,Kedah] in LOVE Mr.Husband : Shafize and Our sOn : Rayyan Amsyar & Rayyis Ammar

DOAKU HARI INI

Ya allah, berikan lah kami rezeki yang luas, yang halal lagi baik, tanpa memberatkan kami, jika rezeki kami berada di langit, maka turunkan lah, jika berada di bumi,maka keluarkan lah, jika jauh,maka dekatkan lah,jika dekat,maka mudahkan lah, jika sedikit maka banyakkan lah, jika banyak maka berkati lah, perkenankan lah doa hambamu ini..aminnn!!

~ Chenta ~

~ Chenta ~
sweet family

~ Our SON ~

~ Our SON ~
cinta hati kami sepanjang hayat :)

Thursday, 6 February 2014

DIY : Jom jadi kreatif !


assalamualaikum dan salam sejahtera semua !
harini saja nak share something tentang DIY..
tengah carik ideal yg menarik nak deco rumah tapi ternampak benda lain pulak.hihi
so..mcm best je kan? jom la kita try buat..


selipar belon..hehe colourfull OK! cantik plak..

agak-agak nak bg kad kat kawan tu,..boleh la guna ideal ni. rasanya semua benda ada kat rumah.hehe
comel kan ? kambing biri-biri yang cute :)




yang ni plak..kalau ada anak perempuan memang best la dia sbb dpt cabinet dapur camnie!
tapi org sekarang xdanya nak DIY..baik beli yg dah siap.hihi

cantik dan sgt kreatif :)

ha kalau xdak tempat letak payung ke,,letak kertas ke..
boleh cuba idea ni..stail jugak..



ana teringin nak buat baju mcmni..orang panggil apa entah..'dye' ka?
dulu ada rasa jugak nk testing buat..tapi sampai sekarang tak buat2 pun.haha
tp ana perasan lah..srkg trend ni agaknya...ada org jual skirt, selendang corak cmnie! cantik tauu..




kadang-kadang tak terfikir pun nak buat cmnie kan?
baju-baju si ayah yang dah tak pakai tu boleh la di buat pelapik utk anak :)



baju di jadikan kasut...comey jeee....


anak nak ank patung? jom buat sendiri je..guna stokin :)
tapi jgn guna stoking yg dah lasam pulak..kang anak nk cium ank patung pengsan! hahaha



kreatif sgt..perlu buat nie! maklum la bila cas HP je ank kacau..


haaaa..ni mesti ramai yang dah pernah buat kan?
ana sendiri pun kdg2 buat kat rayyan amsyar tu.hehe
mak ana sampai cakap "ada plak ajar ank laki main kemah2.hahaha"


Amacam best tak tengok DIY cmnie? hehe
mesti teringin nak buat kan...jom la kita buat :)

#credit

2 comments: