About Me

My photo
Sungai Petani, Kedah, Malaysia
Nurul Fahana [sg.petani,Kedah] in LOVE Mr.Husband : Shafize and Our sOn : Rayyan Amsyar & Rayyis Ammar

DOAKU HARI INI

Ya allah, berikan lah kami rezeki yang luas, yang halal lagi baik, tanpa memberatkan kami, jika rezeki kami berada di langit, maka turunkan lah, jika berada di bumi,maka keluarkan lah, jika jauh,maka dekatkan lah,jika dekat,maka mudahkan lah, jika sedikit maka banyakkan lah, jika banyak maka berkati lah, perkenankan lah doa hambamu ini..aminnn!!

~ Chenta ~

~ Chenta ~
sweet family

~ Our SON ~

~ Our SON ~
cinta hati kami sepanjang hayat :)

Tuesday, 23 December 2014

Konfius :: boy or girl ?


Hyep!
assalamualaikum dan salam sejahtera.
maaf la blog ni tak update selalu haaaa...



nak cerita sikit pasal jantina baby A ni..
yes..baby A, ana dah siapkan nama bermula huruf A boy or girl.hihi.
perasaan nak sambut ank kedua ni ofcos la excited jugak!
tambah2 nak tau dia jantina apa kan..
anak pertama tak kisah sangat..hehe..
yela..klu anak sulong dah lelaki, mesti yg kedua nak perempuan pulak..
kalau ank sulong tu perempuan, mesti kedua nak lelaki.
tipu laaaaa kalau rasa tak kisah pasal jantina kan. mesti la nak sepasang kalau boleh.
ana sendiri pun teruja nak tau jantina baby A ni..
tapi semua ni aturan allah, kalau tak dapat sepasang pun tak mengapa..
ana pernah tanya suami..abg rasa baby kita ni lelaki ke perempuan ?
abang rasa "perempuan"..kenapa abg rasa perempuan ?
sebab abang yang buat..abg tau la..(erkkk!! tak boleh blah je ayat suami tuh.adoila.haha)
syg pun rasa macam dia perempuan...

ok..First scan, masa tu kandungan baru 6bulan lebih..
pergi klinik bersatu kat bertam tu haa..suka pi kat situ sbb doc ramah. :)
doctor yang sama scan abg amsyar dulu...
masa scan tu,doctor cakap...wahhh! 1 geng ngn si abang..baby boy!
"nampak tak bebird dia ?"
memang nampak bebird tu tp kecik sangat2..
tak macam abg amsyar dulu bebird dia nampak macam kepala penyu.hahaha
ok..doc ckp konfim boy. ana OK ja..x kisah kalau boy pun.
nak bg nama Rayyan "A" jugak..feeling macam anak kembar sikit. :P
bgtau kat suami..dia cakap tak pala boy pun..ok pa, amsyar ada geng! abg pun ada geng.
ok..ibu tak kisah ibu tak dak geng pun..

baru-baru ni scan kali kedua kat klinik kesihatan untuk 8bulan.
doc tanya "awak dah tau ke jantina baby awak ?"
ana "belum doc" ..sorry terpaksa tipu sikit.hahahaha.
doc "owh..kalau sy bgtau tak pa ka ?"
ana " takpa..sy tak tak kisah,,baby apa doc ?"
doc " baby awak perempuan.....tengok sini jantinanya..kalau boy ada bayang kat sini tp sini kosong"
ana "owh yaka....baby girl. :) "
ana pandang skrin tu..tak nampak pulak bebird dia..haishhhhh!! konfius dah ni.
nak kata dia kepit tak pun...memang nampak kosong mcm perempuan!
bgtau suami..abg doc cakap ank kita ni perempuan pulak..
ana kita betul2 nak buat suprise kan...kita duk berteka-teki sekarang ni.heheheehe..
suami ana senyum je..pastu tepon mak dia, gtau scan perempuan pulak.haha.
maklum la mak mertua belum ada cucu perempuan lagi..semuanya lelaki.
andai betul perempuan, mesti dia seronok... :)

haaa..pernah jadi macam ni tak ? situasi yang sama macam ana?
sekarang kalau orang tanya, ana pun tak pasti nak jawab baby apa..
tunggu keluar lah ya...baru konfim.hehe.
dari segi tekaan plak, seriously ramai gila yang teka baby girl..tak tau la kenapa..
tok ana pun teka jugak haa..siap usap perut lagi.."anak hg ni perempuan"
ana hanya mampu tersenyum jela..rasa macam suprise sangat kalini..tak tau boy or girl.
kalau ikutkan hati ana, ana rasa macam girl jugak,tp ana tak berharap laa.
sebab pregnant kali ni tak mengada2 sangat lah...mean tak banyak ragam.
beza sungguh dengan pregnantkan abg amsyar tu...
tapi yang ana perasan, ana jadi seorang yang suka nak naik angin! hihihi..

tak lambat dah..lebih kurang sebulan je lagi syg!
tak sabar nak tunggu kamu keluar nak peluk cium bau baby...
doakan ana n baby selamat di lahirkan ye..semoga di permudahkan..aminnn.
due date 12 FEB 2015.

Monday, 8 December 2014

RESEPIKU :: Cara mudah buat Pearl Homemade


hai..assalamualaikum dan salam sejahtera!

fuhhh! rasa macam lama sangat tak update blog.hehe.ampun!
sekarang ni betul2 sibuk..sibuk dengan melukis henna..
sibuk dengan bisnes ice blended!
alhamdulillah..rezeki musim cuti sekolah.



sorrry..sila tahan air liur masing2..hahahah :P

Ice Blended perisa Vanila di gemari ramai!!
ok..nak cerita serba sedikit tentang ice blended ana ni..
Pearl pink kaler dan filling ala2 hershey stoberi n jagung tu homemade tau!!!
Pearl tu amik resepi dari google, filling tu buat sendiri jela..resepi rahsia ok.hihi :D

Kalau minum ice blended tak da pearl rasa macam tak lengkap jerrr kan ?
ana suka pearl tu sebab liat2..mcm kunyah chewinggum.haha.
duluuuu ana penah dengar org cakap pearl ni tak boleh makan sebab ada bahan apa entah.
tapiiii..kali ni resepi pearl memang selamat untuk di makan tau!

jom kita try buat sendiri.

RESEPIKU :: Cara mudah buat pearl ala2 coolblog

BAHAN-BAHAN
- tepung ubi
- Air panas
- Gula
- Pewarna
(maaf tiada sukatan..main agak je.hahaha)


1. Masukkan air, pewarna n gula secukup rasa..ana takda sukatan.main agak ja.huhu.
Panaskan air sampai mendidih. *ini penting, jangan guna air panas dalam cerek tu.
sebab kalau air tak betul2 panas, bila tuang dalam tepung ubi ia tak jadi doh.

tepung ubi ni sensitif tau..kalau tak percaya cuba korang tuang air biasa dlm tepung tu.
boleh jadi doh tak ??? hehehhehe. sebab tu kita guna air panas.

2. Sediakan tepung ubi dalam satu bekas dan senduk untuk kacau.

3. Tuang air panas ke dalam tepung sambil gaul dengan senduk. 
jangan gaul dengan tangan lagi..hati-hati sebab air panas,.
*itu pun kalau tangan korang boleh tahan panas.hehe
bila dah gaul dan tepung jadi agak melekat-lekat boleh lah di gaul menggunakan 
tangan pula. kalau lembik tambah tepung lagi..kalau keras tambah air panas lagi..


4. uli tepung sampai jadi doh. kalau tak jadi doh itu bermakna air korang tak cukup panas.

5. Uli doh panjang2 dan potong kecik2..pastikan tangan betul2 kering...
gentel jadi bulat2 comei........

6. kalau tak nak melekat2 tabur sedikit tepung ubi ya!!

Cara Masak pulakkk..


rebuskan je pearl ni ke dalam air mendidih sehingga timbul di permukaan..
bila dah masak, masukkan ke dalam bekas berisi air sejuk /biasa untuk mengelakkan pearl melekat2.

kalau nak tau dah masak dengan sempurna atau tak..korang tengok pearl korang warna jernih atau
masih ada warna putih dalam tu ? kalau jernih bermakna pearl korang dah masak..
kalau masih ada warna putih2..itu bemakna belum betul2 masak lagi,,

waahhhhhhhh..kemain kan..panjang lebar tau ana bagi tip dan resespi ni.
kalau orang lain simple je..ana siap step by step lagi.hehehe :D

Semoga korang boleh hasilkan sendiri Pearl Homemade ni!
sambil2 tu buat la ice blended sekali..hihi.

Saturday, 29 November 2014

Ngidam ROYAL Puding!


wahh..wah..sakan mak buyong ni tau..
ngidam makanan negeri orang! haha.
duduk kedah tapi ngidam nak makanan negeri pahang.
kenapakah???
haritu ngidam nak makan sambal hitam, itu pun asal pahang jugak.
nasib lah jiran sebelah rumah orang pahang, dia buatkan sambal hitam untuk ana.
sedapppp tauuu! seriussss!

now..ngidam Royal puding pulak..aka Puding di raja.
ni Kes tengok dalam TV.hahahaha..
macam sedap jer...macam best jer..
ana ada jugak la niat konon2 nak buat sendiri royal puding tu..
siap cari resepi kat google, tengok youtube cara buat...hehe
tapi kesudahnya tak buat-buat pun. yela..kos dia mahal ok.
baik beli siap punyaaa..terus ngappp ja..
tengok dalam FB, ada org jual siap boleh COD lagi.yeayyy!
tercapai jugak hasrat mak buyong nie :)


rasa dia sedap!!..cuma agak manis bg ana, mungkin sebab pisang tu manis sama kot.
yang warna kuning tu orang panggil jala emas, di perbuat dari kuning telor.
haaa..kan dah cakap tadi kos mahal la kalau nak buat.
sebiji telor 5kupang kat sini aka 50sen :P
nak buat jala emas ni entah berapa biji telur nak guna.hehe.
pastu ada buah prune, gajus, ceri..kuah tu di buat dari susu cair n telor kot.haha.
makan time sejuk2 best laaa.. :)

alhamdulillah..kenyang sudahhhhhh makan petang :)
anda bagaimana? hihi.

Thursday, 27 November 2014

PROJEK CUTI SEKOLAH :: ice COOL blended


assalamualaikum dan salam sejahtera...
fuhh..fuh..lamanya tak update blog...hihi..
sibuk sangat sekarang nie...
maklum lah baru buat bisnes baru :)
projek cuti sekolah katakan...
lagipun assistant ana cuti sekolah (Adik bongsu)
dia la yang jadi pekerja sampai bulan depan...bayar upah hokey..
itu pun demand macam2..nak gaji banyak ni..nk guna laptop la, Wi-fi lah..
konon2 sambil berniaga nak online lah.
sudahnya dia sendiri sampai tak sempat nak tengok telefon :P


Mula-mula tu memang tak rancang nak buat bisnes Ice blended nie..
rasa macam lawak plak..benda yang tak di rancang tiba2 menjadi.
adik ana byk kali cakap.."hang ni betol ka nk jual ice blended?"
mesti lah nak buat..sebab nak try berniaga depan rumah je..
sebab tengok budak2 ramai kat sini..meriah sangat!
tapi untuk permulaan tu..tipu la kalau tak de rasa malu..
malu weiiii..tup..tup...bukak kedai ice blended depan rumah haaa..
mesti jiran pelikkk..dah la rumah ana tu macam ada tak da orang je.haha.
walaupun duduk rumah sewa tu dah setahun, jiran2 pon kami tak berapa nak kenal.
tudiaaaa la kejaa..sibuk memanjang!! ishhh..ishhh..
majoriti penduduk kat sini kebanyakannya melayu :)

hari pertama kami bukak kedai..hujan turun pulak..
tapi tak pe mungkin hujan rahmat agaknya.
lepas je hujan berhenti..budak2 mula mai menegur kami..
"kak niaga apa? berapa ice blended ni kak?"
budak2 sini sangat peramah..mulut pun boleh tahan.hahaha.
hari pertama kami buat promosi 1cup RM1 jeee...
alhamdulillah..ramai budak2 ha mai try beli..

Hari kedua operasi..ok la..not bad.
ana tak target berniaga terus laku..
mesti ambil masa jugak sebab orang belum tau lagi.
masok hari ke-3..perhhh! berita dah mula tersebar 1 taman..
budak2 kat sini memang kecohhh..pakat2 duk cerita..
"ada orang baru jual ice blended, anak cik maliah"
ehhh..kenapakah nama mak ana yang jdi GLAMOR secara tiba-tiba ?hahahaha
ok..ini LAWAK..mak ana orang kenal sangat..

Kadang2 naik motor nak balik rumah..ada ja budak tegur..
'kak..ice blended tak bukak lagi ka? kami lapaq ayaq ni"
oh..terasa diri glamor pulak.hahaha.orang kenai... :)
ada setengah budak tu..hari-hari mai beli..memang setiap hari akan nampak muka dia.
kejap beli kat orang itu..kejap beli kat orang ini..macam2 la.
jiran2 pun dah teringin nak rasa Ice Cool Blended kami ni.
alhamdulillah..rezeki dari Allah.. seronok berniaga.

ana target nak berniaga cuti sekolah ja..nanti dah bukak sekolah tutup lah,.
tapiiiiiii ramai yang mintak bukak terussss..alaaaa sayang2 oiii..
asisstant ana tu nanti sekolah petang..ana pulak keja.
suami ana tak minat berniaga ice blended ni.huhuhu..sapa la nak ganti :)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
lepas ni nak jual jagung cawan ke, kacang kuda ke...hehehe.
ada orang request LAKSA..mak aiiii..dah pregnant ni rasa nak muntah je tengok laksa.
macamna nak jual ?hahahaha..
jual BAKSO pun sodap nih...hai fikir..fikir...
best berniaga.. alhamdulillah :)




Tuesday, 11 November 2014

Musim Berhenna dah tiba!


assalamualaikum..dan salam sejahtera..
fuhh..fuhh!! hehe..rasa macam lama plak tak update blog kesayangan hamba nie!
hai susahnya bila wayar kabel rosak.hihi.
tak boleh nak upload gambar dalam blog..
sebab tu tak post entry..taip je save kat draft. :)

kejap ja masa berlalu..dah masuk bulan Nov dan Dec.
hujung tahun ni musim orang kahwin..so,banyak la tempahan henna.
alhamdulillah rezeki berhenna..rezeki untuk anak-anak juga..
cakap pasal orang kahwin..lapor pulak aih nasi minyak!
harap2 sempat la makyong makan nasi minyak kengkawan nti.hehe.

terima kasih kpd kawan2 yang dah booking henna terlebih awal :)
bukan apa,kalau boking last minit ana tak boleh nak bantu..
if ana cuti..insyaALLAH bole saja.
sebab sekarang ni ada masalah sikit kat tempat kerja ana.
keja,cuti,or nak balik awai ke hapa..semua kena plannig betul2.huhuhu.



Meriah kan,bukan pengantin aje kawan2 pun nak feeling pengantin jugak.hehe..
pic dari customer ana. (Sharifah-Bertam perdana)



ini pic dari zati..penggemar henna ana. bila tgn kosong je mesti suruh lukis lagi.hehe.
zati ni suka cuba design baru2..lain dari yang lain katanya! ana ikut saja :)



Jiran ana..kak Atiqah. comey betul misi ni..suka design bunga2 cinta.ehh.ehh.



nak lukis kat kaki sajo pun bolehhhhh! hehe
customer ana, kak Aida. Masa ni lukis time raya.



kawan sekolah (Kieya)
TQ kawan support henna aku.hehe


ini customer free of cas!hahaha.
sahabat sekolah..malu pulak dia..bab testing mmg suka :D

OK..ada yang tanya..inai ana ni warnanya macam mana kan..
anda boleh tengok pic kat bawah ni..sebelum dan selepas..


ana guna inai segera ya..bukan inai daun.
inai segera anda tak perlu tunggu lama-lama, if dah kering terus cuci. warna mmg cantik.merah or nak maroon.
tapi kalau anda berkulit putih melepak, warna merah sahaja, kalau kulit sawo matang inai jdi maroon sikit.hehe.
kalau inai daun ikut darah nak merah kan...tp inai daun kelebihannya adalah tahan lama.

to bakal2 pengantin :- sila baca...
" inai ni lebih banyak di fokuskan pad majlis pernikahan... Sbb nak sarung cincin atau gelang... Bila waktu bersanding....tangan dah pegang bunga.....inai pun tak nampak... Jadi jangan espek inai segera tahan lama.....Yg mahal bukan kerana inai....yg mahal kerana ukirannya...tp sebaik2nya biarlah seimbang.... Inai dan ukiran sama2 ade nilainya...."

Ana sangat setuju dgn pndapat sis ni..tips nk bg inai tahan lama.
1. kurangkan main air @ sabun.
2. sapu minyak zaitun @ minyak rambut ka lepas inai di basuh.
3. bila dah berinai tu nak mkn guna sudu ye...

✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  

IKLAN SEBENTAR !



INGIN MEMBUAT TEMPAHAN HENNA UNTUK MAJLIS ANDA ?
sila SMS or Wasap ya!
017-466 3393 (ana)

untuk lihat lebih banyak koleksi anna henna SP..
Instagram : ANNASHAFIZE
klik pakej henna untuk lihat pakej yg di sediakan oleh anna henna sp.

Khas untuk kawasan Sungai Petani,Kedah sahaja!
*Cas transport di kenakan sekiranya ana pergi ke rumah anda ya!
*Jika anda ada design sendiri melalui internet ke.. sila send pic kat whatsapp ana  terlebih dahulu untuk menentukan harga henna.

✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  


jika ada sebarang pertanyaan sila hubungi sy :-


jika anda nak beli produk SHAKLEE ataupun nak COD area SUNGAI PETANI atau kawasan yang berdekatan dengannya, boleh hubungi Ana untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini dengan cara pembelian secara online. Ana akan pos ke alamat anda =)

Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) sehingga 20%, anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee. Keahlian RM65 sahaja seumur hidup dan anda berpeluang menikmati lebih banyak keistimewaan lain selepas mendaftar sebagai ahli nanti. 

✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  


Jom support barang keluaran 100% MUSLIM!

NAK BELI ? boleh je contact ana ya!!..
017-466 3393 (sms/whatsapp /call )
COD sungai petani,kedah dan pos seluruh malaysia.

Wakil pengedar di perlukan di seluruh negeri.. Permintaan Tamar Cocoa melonjak sehingga 200%.. 

STOK SANGAT TERHAD!! JOM ORDER SEKARANG SEBELUM HABISSSSS STOK!

Sunday, 2 November 2014

UKURAN KEJAYAAN...


"Tersentuh hati ana bila dapat whatsapp dari seorang pakcik ni..(ukuran kejayaan)...ana tak kenal siapa pakcik ni,just dia sebagai customer shaklee ana, dia sedang mengalami penyakit strok dah setahun lamanya..sekarang dia mengambil vivix sebagai penawar yang terbaik untuk strok!..semoga dia cepat sembuh dan kembali pulih seperti sedia kala..amin!"




Ukuran kejayaan...

Pd usia 4 thn, kejayaan anda ialah anda tak kencing dlm seluar,
Pd usia 8 thn, kejayaan anda ialah anda mengenali jalan pulang ke rumah,
Pd usia 12 thn, kejayaan anda ialah memiliki kawan2,
Pd usia 18 thn, kejayaan anda ialah anda berjaya memiliki lesen memandu,
Pd usia 23 thn, kejayaan anda ialah keluar dsri universiti (sebagai graduan)
Pd usia 25 thn, kejayaan anda ialah mendapat pekerjaan,
Pd usia 28, kejayaan anda ialah memiliki isteri / suami,
Pd usia 30, kejayaan anda ialah mendapat anak,
Pd usia 35, kejayaan anda ialah memiliki harta (spt rumah sendiri),
Pd usia 45, kejayaan anda ialah anda masih kelihatan muda dan bertenaga,
Pd usia 50, kejayaan anda ialah anak2 anda telah berjaya,
Pd usia 55, kejayaan anda ialah anda masih mampu memenuhi tanggungjawab suami isteri,
Pd usia 60, kejayaan anda ialah anda masih mampu memandu sendiri kereta,
Pd usia 65, kejayaan anda ialah hidup tanpa penyakit,
Pd usia 70, kejayaan anda ialah anda tidak merasa diri anda beban atas org lain,
Pd usia 75, kejayaan anda ialah anda masih mempunyai kawan sebaya,
Pd usia 80, kejayaan anda ialah anda masih ingat jalan pulang ke rumah (tak pelupa),
Pd usia 85, kejayaan anda ialah anda masih tidak kencing dlm seluar...
Begitulah dunia (pusingan yg dialami semua hamba).
Kata imam Ghazali...yg paling dekat dgn kita ialah MATI ..
Kejayaan sebenarnya pada bila bila masa ialah apabila kita taat perintah Allah mengikut cara Nabi SAW.
"RENUNGAN MASA TUA"
1. Sisα hίdυρ semakin pendek:
» yg boleh kita makan, makanlah;
» yg boleh kita pakai, pakailah;
» yg Ingin kita beli, belilah;
» kalau masih mampu memberi, berilah;
» masih mampu berbagi, berbagilah.
Kerana semua yg ada tidak boleh kita bawa ke kubur. Jangan khuatir dgn ahli waris, Allah yg akan mengatur rezeki selagi mereka berusaha.

Nikmatilah hίdυρ ini dgn pasangan kita selagi masih ada.
2. Sehari berlalu, umur berkurang sehari. Bila kita lewati hari ini dgn berbahagia, kita sangat beruntung, berbuat baiklah & selalu mengucap syukur, kerana kita tdk tahu bila kita akan dipanggil 'pergi'.
3. Waktu cepat berlalu, hidup itu sangat singkat dan susah. Dalam sekejap kita memasuki masa tua, itu PASTI !
4. Bila membandingkan ke atas, kita akan selalu merasa kurang; membandingkan ke bawah, kita merasa lebih; bila kita mampu merasa cukup dan mensyukuri apa yang kita punya, kita pasti bahagia.
Bersyukurlah dengan apa yg kita ada. Manfaatkan ia sebaiknya.
5. Harta, kekayaan, pangkat, kedudukan, kehormatan --- semua itu hanyalah sementara, hanya pinjaman.
Yang terbaik dan terpenting adalah Perilaku Yg Baik, sentiasa membantu orang, tidak berbuat hal2 tercela, mengawal diri.
Jangan menyakiti hati orang lain kerana karma itu ada...
dan yang terpenting melatih diri agar selalu sihat zahir dan batin.
Ini kerana KESIHATAN adalah KEKAYAAN kita dan modal utama menikmati kebahagiaan hίdυρ ini.
6. Kasih ibubapa kepada anak2 tidak ada batasnya !!!.
Kasih anak2 terhadap ibubapa jelas batasnya.
Sedarlah! tatkala anak sakit, hati ibubapa terhiris;
tapi tatkala ibubapa sakit, anak cuma menengok dan bertanya2 ala kadar...
Anak2 memakai wang orang tua sudah seperti keharusan, tetapi orang tua memakai wang anak semacam pasti tidak berlaku!!!


Oleh itu CUKUPILAH diri sendiri dan berikanlah pada anak seBIJAKSANA mungkin.
7. Rumah ibubapa adalah rumah anak, tetapi rumah anak belum tentu jadi rumah ibubapanya. Ibubapa selalu memberikan anak2 tanpa batas... tetapi tidak semua anak akan berbakti kepada ibubapa mereka.
8. Duit bukanlah segalanya. Tapi segala-galanya memerlukan duit.

"SELAMAT BERBAHAGIA PADA MASA TUA"

Semoga bermanfaat...


Saturday, 1 November 2014

Cheklist barang baby


cheklist barang baby..
ok saja nak share.hihi.
dulu masa prepare barang baby kat amsyar ibu tak update blog.
jadi x dapat lah nak berkongsi cheklist baby ni..
tapi kali ni ana nak share checklist barang baby yang perlu sahaja.
maklum laa dah masuk yang kedua ni orang kata lebih jimat!
yes! jimat sebab baju si abang masih elok dan boleh di pakai lagi :)
cuma ada benda yang perlu di top up sikit2..

Barang baby :-

Lampin pakai buang.

- baki pampers Newborn si abang pun ada lagi.haha 1 pack. tapi akan tambah lagi 1-2 pack kot sebab newborn ni pakai kejap je, baby kan cepat membesar. korang tak payah la nak beli sampai 5 pack konon2 nak buat stok. orang dulu memang ya beli buat stok sebab susah nak keluar pekan. orang sekarang senang je..apa yang kurang terus boleh pi beli.hihi.

set sabun mandian / bedak / losyen / minyak rambut / syampo



- kali ni nak beli brand "pigeon" sebab free paraben! sgt sesuai untuk kulit baby yang lembut dan sensitif. dulu-dulu ana tak tau apa itu paraben, (korang boleh search kat google) ana tau beli je asal wangi2, masa amsyar dulu ana guna brand anakku..habis kulit merah. bila tukar pigeon ok plak :) kalau nak buat perbandingan antara pigeon ni, bila tuang kat atas tangan tak rasa panas2 tau..ada setengah gel panas. korang perasan tak ?hihi. bau dia pun wangi dan lembut! ana suka.

Wet tissue / cotton balls
- Wet tissue untuk lap najis (free paraben), dan jangan lupa spray jugak.hihi.
- cotton balls untuk bersihkan pusat nanti.

Baju / seluar / napkin / sarung tangan & kaki
-semua guna yang si abang punya cuma kena topup sikit saja. nanti nak try scan jantina lah..mana tau kot2 baby girl, merasa jugak ibu nak beli baju kembang2 kaler pink.haha. klu boboy pun xpa, ibu beli jugak baju baru kat awk syg!

Tuala mandi
- kena beli lain ni...beli 2 helai, satu bawak pi hospital, satu kat rumah. senang!

Botol susu
- walaupun nak BF direct, tapi kena spare jugak botol ni.

Barut
- tak perlu. baru bincang pasal barut ni kat nurse, nurse cakap tak pakai pun xpa, orang dulu2 fikir takot perot baby kembong ja sebab tu pakai barut, konon2 angin masuk kot pusat.hihi. tapi di sebabkan barut ,pusat lambat kering. iyela..m'sia sekarang kan dah panas, letak barut, pampers, baju, seluar, pastu bedung pulak.panas budak tu..betul jugak kan.. amsyar dulu tak pakai barut, xpakai seluar, dan tak bedung tau!.alhamdulillah semua ok! :)

kelambu / tilam baby / bakul baju
- ini semua dah ada yang si abang punya tapi rasa nak kena buat kain cadar baby yang baru. sebab yang lama dah lasam hokey! hahaha..

Sabun pencuci baju.
-guna brand TollyJoy wangi! sampai sekarang ana guna untuk basuh baju amsyar :)



Barang ibu :-

Set Berpantang 
- ofcos pilhan set berpantang sama semasa berpantang amsyar dulu, "Set Berpantang shaklee"!!
i love shaklee, kerana set berpantang ini lah ana register jadi member shaklee dan jadi pengedar sah shaklee :)

Maternity pads
- guna pad biasa, sebab tak selesa pakai yang maternity punya,huhu.

Tukang urut
- tengah fikir..

Bengkung / tungku
- bertungku ya! bengkung tak payah.hahaha.

BreastPump / Plastic storage
- BP medela hat manual tu dah ada..rasa macam tak perlu lagi nak beli yang elektrik punya.
- tapi kalau ada rezeki memang nak beli Malish Ilaria tu..bekenan sgt!! baru semangat nak buat stok.hehe
- kena beli plastic untuk stok ebm,botol pun ada tapi rasa macam lebih senang guna plastic jimat space freezer. ehemmm..susu kan meriah time berpantang. masa ni la nak pulun buat stok. ;)

Kain batik / baju sejuk
-semua dah ada.hihi

apa lagi eh yang belum ada dalam senarai ni ? hmmmm...
tak pa..nanti kalau ana ingat lagi ana update.hihi.
tak sabar nak tunggu adik baby keluar :) 25week today!

✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  

IKLAN SEBENTAR !



INGIN MEMBUAT TEMPAHAN HENNA UNTUK MAJLIS ANDA ?
sila SMS or Wasap ya!
017-466 3393 (ana)

untuk lihat lebih banyak koleksi anna henna SP..
Instagram : ANNASHAFIZE
klik pakej henna untuk lihat pakej yg di sediakan oleh anna henna sp.

Khas untuk kawasan Sungai Petani,Kedah sahaja!
*Cas transport di kenakan sekiranya ana pergi ke rumah anda ya!
*Jika anda ada design sendiri melalui internet ke.. sila send pic kat whatsapp ana  terlebih dahulu untuk menentukan harga henna.

✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  


jika ada sebarang pertanyaan sila hubungi sy :-


jika anda nak beli produk SHAKLEE ataupun nak COD area SUNGAI PETANI atau kawasan yang berdekatan dengannya, boleh hubungi Ana untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini dengan cara pembelian secara online. Ana akan pos ke alamat anda =)

Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) sehingga 20%, anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee. Keahlian RM65 sahaja seumur hidup dan anda berpeluang menikmati lebih banyak keistimewaan lain selepas mendaftar sebagai ahli nanti. 

✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  


Jom support barang keluaran 100% MUSLIM!

NAK BELI ? boleh je contact ana ya!!..
017-466 3393 (sms/whatsapp /call )
COD sungai petani,kedah dan pos seluruh malaysia.

Wakil pengedar di perlukan di seluruh negeri.. Permintaan Tamar Cocoa melonjak sehingga 200%.. 

STOK SANGAT TERHAD!! JOM ORDER SEKARANG SEBELUM HABISSSSS STOK!

Friday, 17 October 2014

Hobi baru :: ber'crochet pulak! hehe


hai..assalamualaikum semua! dan salam sejahtera!

dah lama ana tak ber'crochet tau! atau bahasa mudah paham mengkait lah..
last ana belajar mengkait masa darjah berapa entah..5 ke 6.
masa tu saja nak belajar sebab tengok mak sedara buat bekas sabun.huhu.
memang best lah belajar mengkait ni..

pernah tengok tak orang dulu2 memang rajin mengkait ni..
buat bekas tisu, sabun, ada yg buat doorgift bekas telur..
kalau lagi rajin..buat alas meja, alas kerusi dan macam2 lagi..
ana sempat lah belajar basic mengkait ni..
di sebabkan dah lama tak mengkait.ana masih ingat yang basic ja.
kalau nak cuba buat bunga2 atau bentuk lain2 tu..kena la tengok youtube! hehe.
youtube lah sumber ilhamku :D

akhirnya ana berjaya juga!!
so...ini hasilnya! jeng..jeng..jeng!


Bekas air - dah lama nak buat..nak bawak pi opis. mak cakap..macam budak2 lah..
ada ana kesah ?? janji comel.hahaha. tema owl tu..tp owl kurang zat..kuruih macam tuan dia.hihi. :P

Keychain- saja buat bagi dekat adik..
pastu ana cakap kat dia,"boleh tolong jual kat sekolah tak?"
adik : hang nak jual berapa ?
ana : ikut hang lah..agak2 nak letak berapa ?
adik : 5 kupang dah la.. (50sen).
ana : murahnya!!! aku mengkait punya teruk..hang nak jual 5kupang ja ? macamna nak untung.
adik : hang ingat kawan aku orang kaya ka ?
ana : xkan sekolah menengah bawak RM1 ja kot.hahahaa...
adik : nanti lah aku tolong jual..buat banyak sikit..
ana : insyaALLAH..kalau aku rajin :D

Headband baby - oh..ini angan2..kalau ada rezeki baby girl boleh pakaikan kat second baby nti.
kalau tak dak rezeki baby girl, tak apalah..kita hadiahkan kat kawan2.hehehe.
suka dengan bunga tu..nanti nak buat keronsang la..jimat duit. asyik beli je bila hilang.
kalau buat sendiri jimat nieee..huhu.

bercrochet ni sebenarnya menguji tahap kesabaran jugak..
tapi best laaa bila time boring2 kan ada je hasilnya!
jari ana dah sakit ni..so stop kejap...
kadang2 terpikir camna la orang duk buat jual banyak2 tu...
siap buat baju, topi jual..rajin betol..
ana ni mengkait sikit pon dah sakit jari tau!!
respect kepada anda yang mencari rezeki dengan hasil bercrochet ni!
anda sangat hebat... :)

otak berfikir : lepasni nak buat apa pulak ? kasut baby ? hmmmmm..

ok bye..love all.

Thursday, 16 October 2014

RESEPIKU :: Daging Dendeng


assalamualaikum semua..apa khabar korang ?
eh..awok2 suma mesti tengah mencari resepi kan ?hihi.
tak pon saja ushaa resepi ni..mana lah tau nanti bole try.
kalau dah try..bagi ana rasa. :p

ok..ana nak share 1 resepi, festime ana cuba menjadik jugak lah.
Sebenarnya ana ni jenis tak suka masak guna daging, sebab takot liat dan keras.huhuhu
tp alhamdulillah percubaan pertama masakan daging dendeng ni sangat2 la sedap! *puji sendirik :P

alkisahnya..ini daging raya korban haritu...mak mertua yang bagi.
mula2 plan nak masak sup daging..tp mak kata kena rebus lama nak bg lembut.
oh..tak jadi, terus amik buku resepi, tengok FB..google masakan daging..haha
tetiba kawan ana share resepi daging dendeng! wahhh..macam kebetulan pulak kita tgh mencari resepi.hihi.
tengok bahan2 dia pon ok jugak! tak susah cuma banyak keja. org kedah kata 'renyah" sikit lah nak masak daging dendeng ni.
tapi hasilnya sangat sedap OK! bukan ana kata..juri yg kata..wah..wahhh..
juri ana..asben, mak,abah, dan adik2 ku.hehe

anda boleh mencuba...

Dendeng Daging sedap dimakan dengan nasi panas, pulut kuning mahupun dengan ketupat...
Bahan A
1 kilo daging lembu dipotong sederhana besar
bahan B
4 biji bawang besar
7 ulas bawang putih
1 inci halia
sedikit kulit kayu manis
3 biji bunga lawang
Bahan C
3/4 cup kicap lemak manis
gula
garam
7 helai daun limau purut diramas2
3 batang serai dititik
2 sudu cili kisar bergantung kepedasan yang anda suka..dendeng ni tak pedas sangat
1/2 sudu kecik pes asam jawa
bahan D 
air rebusan daging
cara-caranya:-
Bahan B di mayang halus kecuali kulit kayu manis dan bunga lawang
panaskan minyak dlm kuali dan goreng hingga keemasan angkat dan toskan minyak ...bawang goreng ni..lagi banyak lagi sedap
Bahan A direbus sehingga daging lembut...tp jangan empuk sangat nanti masa nak tumbuk daging tu relai/hancur pulak
*air rebusan jangan dibuang
*daging yang direbus tadi dipotong nipis dan tumbuk (rujuk gambar) guna lesung batu buat sampai habis (rujuk gambar)
*goreng daging yang telah ditumbuk ni seketika jgn lama sangat sekejap je guna minyakgoreng bawang tadi angkat dan toskan
skrang guna kuali yang sama cuma letakkan dlm 3 sudu besar minyak masak tumis cili merah kisar , daun limau purut, serai ... tumis hingga pecah minyak..tambah sedikit garam dan gula..garam ni agak2 la ye jgn banyak sangat nanti masin plak bila sejuk..
*kemudian taruk kicap manis tadi dan pes asam jawa..
dan taruk bahan D dlm 5 senduk..
*taruk bahan A iaitu daging goreng tadi..kacau dan tutup dgn penutup biar air tersebut agak2 kering
*kemudian taruk bahan B pula.. kacau lagi..kalau nampak kering sangat tambah air rebusan daging sikit...rasa kalau tawar tambah garam... siap..selamat mencuba
ana copy paste Resepi ni dari FB :)
makan nasi panas2 dengan daging dendeng ni pon dah terbuka selera tau!

Friday, 3 October 2014

Ngidam "MIANGKAM" :: dapat jugak akhirnya!


Assalamualaikum! dan salam sejahtera..

orang mengandung ni memang tak lepas dari perasaan ngidam kan.
bila ngidam,klu boleh nak makan sekarang jugak! klu jenis yg x boleh sabar lah..
tapi jenis ana, tak paaa..boleh sabar, nanti dapat la makan benda yg di idam tu.hehe



baru-baru ni ana ngidam nak makan miangkam. ejaan betul "Miang-Kham"
ehh..pernah dengaq dak ? ana pun baru je tau nama dia.hahahaa
miangkam ni adalah makanan tradisional thailand. ala-ala snek makanan berkhasiat!
kalau kat thai femes la makanan ni......sedap tau!

dulu ana xtau nama apa..ana cari resepi kt google siap taip panjang2 bahan dia.hahaha.
"pucuk kaduk, halia, kacang........." pastu keluar resepi Miangkam!
owh..gitu namanya.. selama ni pernah makan tp xtau nama apa.
sebab sepupu ana pernah buat masa Raya haritu, makan macamtu ja..terlupa tanya benda apa ni.hehe.
ana nak cari cara buat sos tu ja..bahan lain senang dapat!
bahan utama adalah pucuk kaduk..ala macam daun sireh tu..
bagus pucuk kaduk ni..orang tua2 depa suka rebus makan buat ulam.hehe

✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  

Khasiat Daun Kaduk yang perlu anda tahu!


Daun kaduk diguna dengan cara meminum jus nya, untuk melegakan gejala malaria dan berkesan untuk merawat demam, batuk, asma, selsema, reumatisme, Keradangan pleura (lapisan paru-paru, apabila pleura parietal terlibat, terasa sakit didada berhubung dgn selaput dada (pleurosy) dan sakit tulang belakang (lumbago).Keseluruhan tumbuhan boleh digunakan untuk merawat demam, membantu penghadaman dan untuk melegakan kesakitan otot.

✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  


RESEPI MIANG-KHAM:-



bahan-bahan lain seperti di bawah, masing2 ada khasiatnya yg tersendiri kannnn..
  • Halia 
  • Bawang merah
  • Cili padi
  • serai
  • udang kering
  • kacang tanah
  • limau nipis
  • buah pala
semua bahan dipotong halus tau! mudah nak kunyah nanti.. 

Sos miangkam -
  • Air
  • Gula Merah
  • Udang Kering goreng – Di tumbuk Halus
  • Tepung Gandum – Untuk pekatkan sos
(Campurkan gula merah, air dan udang kering didalam kuali dan kemudiannya campurkan tepung untuk likatkan sos. Ingat kepekatan sos bergantung pada kalian)

Cara makan pulak :- ambil pucuk kaduk, letak kesemua bahan serba sikit ye, kalau nak pedas letak cili lebih sikit.hihi. lepastu letak kuah rojak..gulung comey2 masokkan dalam mulut. ala-ala makan sireh la. pastikan kunyah biar sebati dalam mulut baru telan..baru tau nikmat miangkam ni cmna..ewahhhh! hehe

✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  ✿  


Nak SOS PALING MUDAH ???
ana guna Kuah Rojak brand Miwi aje.hahaha..not kuah rojak makbee ok! sebab makbee tak sesuai untuk miangkam ni.
sepupu ana cakap pakai kuah rojak pun boleh tp pastikan kuah rojak yang ada campur "petis" aka otak udang. perhhh! lg la sedap miangkam ana.hehehe.


murah aje ni kt kedai, kat sini jual RM 1.80 cmtu. :)


abah ana, walaupun pertama kali mencuba miangkam ni, abah kata sedap!
sekali dia makan..10-15 helai daun kaduk..dia kata tak tahan, jadi ketagih.hahaha.
yela..bila semua bahan dah sebati dalam mulut memang sedap sangat!!
hilang rasa pahit pucuk kaduk tu...

sekali sekala anda patut mencuba Miangkam ni tau! sangat sedap!


Thursday, 2 October 2014

BILA SI IBU BERMAIN DENGAN SI ANAK


APA PANDANGAN KORANG BILA TENGOK PIC NIE? hahaha


ni lah jadinya "bila si ibu bermain dengan si anak"
OK..jangan gelak rupa khemah tu..itu khemah kitar semula namanya.. :P
ana sejak dari kecik lagi memang suka main khemah2 tau.
mak ana pun jenis melayan je, siap bagi selimut,kadang2 tolong buatkan khemah lagi.

Now...
ana pulak jadi macam mak ana.hahahahha.
serius rasa macam best je main macam ni...amsyar pun enjoy sangat!!
bukan apa si Amsyar ni dia tak boleh di dedahkan dengan TV,TAB dan seangkatan dengannya.
sebab ?? dia tengok kejap2 je lepastu buat perangai boring..
kadang-kadang mengamuk tak tentu pasal. kita pulak yang hangin!hehe

jadi untuk hilangkan boring, ana cuba buat sesuatu yang dia boleh main.
contoh macam khemah di atas la..serius idea ni datang tetiba jerrr..
guna karpet ekamatik tu...hehehe..
yang lawak tu ana post dalam FB, ada kakak tu cakap..
"akak pun nak beli macamni jugak la ana..best je."
ana heran dia nak beli apa ?? ana cakap kt dia.."akak nk beli karpet ke?"
dia balas " eh..karpet ke ana ? ana ingat betul2 khemah tadi.."hahaha...adehhhh!

kadang2 ana buat gelongsor guna tilam or toto.
yang ni amsyar suka sangat! guling2 atas tilam tu haaaa....
sebenarnya kan duduk kat rumah ni mcam2 bole buat..kena kreatif aje.
ana pun dah ajar suami, kalau nampak amsyar boring buat la apa2 aktiviti yang best2..
jangan ajar dia main tab.. (suami ana suka bg tab..geram sangat!!!)
sekarang ni suami ana pon dah melayan amsyar cara ana...
kadang2 dia amik karpet tu buat terowong..main kejar2 dengan amsyar..
riuh rendah dengar amsyar duk jerit2 smabil berlari..hehe
macam tu la cara kami main dengan anak.
yang penting amsyar aktif dan happy!


Wednesday, 24 September 2014

ARABIC HENNA !!


pasti ramai yg keliru antara arabic henna dan indian henna.hehe
Ana memang MINAT sangat2 dengan arabic henna ni tauu!!

ok meh ana bg korang suma cuci mata sikit dengan ARABIC HENNA ni..













haaaah! dah puas tengok ? hehe..mesti rambang mata kan!
perasaan tak dalam semua pic arabic henna ni..
kebanyakan coraknya lebih halus kan ?
lebih kemas...

yang paling ana suka..coraknya tak serabut dan nampak sgt moden!!
ana dah try lukis inai Ala-ala arabic ni..hihi.
tapi ana buat xdelah sepenuh tangan mcm di atas ni..
simple sajooo...

customer dr penang.lukis masa nk raya.huhu

tuan henna pun nak mencuba jugak!hehe


dan lagi.................hahaha..

bagi ana untuk menghasilkan arabic henna ni memerlukan kesabaran yg sgt tinggi..
bukan mudah ye kawan-kawan, kadang2 sampai sakit pinggang ahkak tau duk tunduk!huhu.

ana bole je ikut design yg sebijik sejibon pic arabic henna tu..tp harganya mungkin berbeza dri yang biasa ya!

kalau ada kawan2 tanya nk lukis henna,sila promote ana ya..hahaha.

anda pun nak berhenna jugak ?

sila SMS or Wasap ya!
017-466 3393 (ana)

untuk lihat lebih banyak koleksi anna henna SP..
Instagram : ANNASHAFIZE
klik pakej henna untuk lihat pakej yg di sediakan oleh anna henna sp.

Khas untuk kawasan Sungai Petani,Kedah sahaja!
*Cas transport di kenakan sekiranya ana pergi ke rumah anda ya!
*Jika anda ada design sendiri melalui internet ke.. sila send pic kat whatsapp ana  terlebih dahulu untuk menentukan harga henna.

new update :: buat masa sekarang, ana dah tak pergi ke rumah customer ya! di sebabkan kesihatan kadang kala tak menentu..maklum lah tgh pregnant ni haaaaa.. anda boleh je mesej or call ana utk tau lokasi rumah ana. maaf jika terlambat reply :)

TQ atas kerjasama anda.

Tuesday, 23 September 2014

TEMUJANJI DENGAN PAKAR PEMAKANAN


Assalamualaikum! dan salam sejahtera semua..

Harini ana ada temujanji dengan pakar pemakanan.
dahsyat tauuu..anak sulong dulu tak pernah kena jumpa pakar pemakanan.
sebab pa kena jumpa ? hmmm..berat badan susah nak naik..faktor pemakanan jgk la kot..
berat ana tetap maintain sebelum kahwin 43 KG,
berat sekarang tgh prgnant masih 44kg...
teringin gilaaa nak berat badan 48kg lepas bersalin ni,barulah BMI tahap normal!
pakar tu cakap..kalau time prgnant berat ana naik dalam 10-20kg itu adalah normal.

tapi bagus jugak la ana jumpa pakar pemakanan ni..
dapat INFO macam2.hehehe.
siap bawak buku dan pen lagi nak tulis nota.. *rajin sgt!


ini antara nasihat pakar untuk ana untuk naikkan berat badan :-

1. First sekali pasal BREAKFAST.hoho..
kena breakfast sebelum pukul 8pagi, makan yang ringan sahaja.
tidak perlu terus menghentam nasi lemak di awal pagi..tak bagusss! hehe.
*macam ada kena mengena jgk!

2 minum susu 2 gelas sehari (susu Fresh milk atau fullcream, low fat tidak di galakkan) atau
makan cheddar chesee 2 keping bersamaa 2 gelas susu atau
makan 2 keping roti gardenier bersamaan 2 gelas susu. (tapi roti tu kena la buat sandwich ke, letak egg scramble ke..)

3. pukul 10 pagi - jangan makan benda berat,boleh makan benda yang bersup..

 LUNCH TIME - sebelum pukul 2 petang.
- Nasi mesti 3 senduk!
- saiz ikan sejengkal.
- Utamakan daun hijau..penting!
- Lepas makan minum air buah @ jus, jangan minum air berwarna seperti sirap sbb tiada khasiat.

4. sebelum Asar, jangan makan benda berat, boleh  makan kismis, buah-buhan.

5. DINNER - sebelum pukul 8 malam.
- makan makan berat. (nasi, koewtiaw, bihun dll..) sukatan sama 3 senduk.
- sebelum tidur minum susu @ makan biskut ringan.



harap2 lepasni ni berat naik mendadak! ewaaaahh! kemain kannnn..haha.
orang lain sibuk diet..yg ana sibuk naikkan berat badan.
tak pe..berat secara normal, xmoooo obesiti! NO..NO..NO..
harus kurus dan maintain sampai ke hari tua...hehe.




Monday, 15 September 2014

BREASTPUMP :: yang mana satu ?


assalamualaikum suma :)

harini nak cerita pasal BP..
dulu masa bf amsyar ana guna BP medela harmony sealed.
beli online je kat kak SHAKINA FARHAN.hihi.
so far guna memang puas hati....tapi biasalah manual kan. lenguh tgn ahkak ni!
masa tu bajet kurang..so beli jela yang single ni.huhuhu.
BP mmg banyak berjasa jugak time terkena bengkak susu.hehehe
masih tersimpan dengan rapi..syg kat BP ni tau! :)


rezeki dariNya.alhamdulillah.
sejak pregnant si adik ni..ana berniat nak bf selama 2tahun.*insyaaALLAH.
dah ada pengalaman, walaupun x bf amsyar selama 2 tahun..sobs..sobs..
BF ni bukan mudah sebenarnya, nk bf kena ada ilmu.
ana selalu jugak la google sana sini nak dapatkan ilmu tentang BF ni :)
ana respect pd ibu-ibu yg bekerjaya bf anak dorang..
ibu surirumah pun ada yg buat stok EBM walaupun boleh bg fresh aje.huhu.

ana target nak beli BP yang double electric yang mampu milik jer!
kalau verangan nak "medela freestyle" entah ank ke berapa baru dpt.hahaha.

mula2 tu bekenan jenama EVE LOVE..jenama malaysia ni.
Flexi brestpump!


tapi agak kecewa la..sebab dah x keluar model ni.
suka kaler pink tu.comel!hahaha
apa yg bt ana tertarik kat bp ini ialah boleh guna power bank, elektrik dan betri.
ada muzik lgi tau!, tahap level sampai 9 kot.
senang nak pasang dan basuh.
HARGA : RM 499 

walaupun flexi dah tiadaaaa
EVELOVE ada keluaran baru yg ganti flexi ni,
Lily Breastpump. harga sama. tapiii
x menarik...x suka laaa... (cerewet sungguh mak buyong ni ok!)

lepastu kannn kawan ana share pasal 1 breastpump ni..
dia pun mcm ana tengah duk servey BP..

MALISH ILARIA
kemain nama BP ni tau! boleh letak nama anak gituuu.haha
pernah dengar BP ni ?

baru lagi rasanya...menarik juga. *eh..tetiba :P


Double pump. Dual left and right motor.Anti backflow.Quiet and silent motor.2 phase function.9 level stimulation phase.9 speed expression phase.3 Power sources : Power AC Adapter, Battery case and cable power bank.

haaa...plissss tengok harga tu duluu!!! RM 399 je..
MURAH bg ana..under bajet la tu.hihi.
suma ni boleh beli online je PUMP ONTHEGO
online shop ni selalu buat promo. siap dengan freegift lagi!
ana siap tengok testimoni..banyak review yg bagus ttg BP ni..

BP ni sgt larissss tau..mungkin sebab harganya mmg mampu milik kan ?
wahhh..tetiba hati rasa macam nak pre-order sekarang jugak!!
kerenah mak buyong ni macam2 la..layan jela ok.
kalau tak beli sekarang, boleh beli hujung tahun ni.. masih sempat lgi.hihii :)