About Me

My photo
Sungai Petani, Kedah, Malaysia
Nurul Fahana [sg.petani,Kedah] in LOVE Mr.Husband : Shafize and Our sOn : Rayyan Amsyar & Rayyis Ammar

DOAKU HARI INI

Ya allah, berikan lah kami rezeki yang luas, yang halal lagi baik, tanpa memberatkan kami, jika rezeki kami berada di langit, maka turunkan lah, jika berada di bumi,maka keluarkan lah, jika jauh,maka dekatkan lah,jika dekat,maka mudahkan lah, jika sedikit maka banyakkan lah, jika banyak maka berkati lah, perkenankan lah doa hambamu ini..aminnn!!

~ Chenta ~

~ Chenta ~
sweet family

~ Our SON ~

~ Our SON ~
cinta hati kami sepanjang hayat :)

Sunday, 1 December 2013

Minggu berhenna untuk pengantin



Penghargaan dari ana...



assalamualaikum!! fuhhh..fuhhh..tarik napas..lepassss!
ehh..tetiba buat senaman..penattt satttt.. :D
minggu ni minggu yg sgt buzy..
cuti tak rasa mcm cuti pun..huhu

ai..maklum la musim cuti sekolah, ramai yg nak kahwin.
bila dah ramai yg nak kahwin, ramai pulak la yg book Anna Henna SP.
Alhamdulillah..rezeki untuk hujung tahun ni..
walaupun buat kerja secara partime, cukup la untuk menampung perbelanjaan lain
dari duk mengharap kat gaji bulanan je kan?

Seronok tapi letih ?
yelahh..letih jugak sbb kerja hakiki pun kadang-kadang 12jam.
bila cuti kerja lain pulak menanti..huhu.
"pengorbanan seorang ibu" *ceewahhh!
seronok tu sbb dpt jumpa ramai kawan baru :)
ana mmg suka berkawan! byk cakap, peramah dan mudah di dekati wlupun baru mengenali :)
seronok sbb tgok dorang buat persiapan kawin *tiba2 teringat majlis yg dah stahun lebih berlalu*
rindu pulak nk buat persiapan kahwin..opss!! hehe.
sambil berhenna ana promote jugak Vitamin dambaan hamba ni *SHAKLEE!!* kat saudara mara pengantin.hihi.. mana lah tahu rezeki dorang rasa nk beli nti kan.boleh roger2 ana.
hmm..ada yg pernah dengar, ada yg tak pernah.
ada jugak yg pernah makan dan dapat kesan yg baik :)

baru-baru ni ana bawak mak n amsyar pergi melukis henna kat pengantin.
dari petang sampai lah tgh malam. start pukul 6 ptg-12 tghmlm tauuu!!
yang paling kelakar skali, org ingat mak ana yg melukis henna.hahahaha.
sebab ?? dorang tau ana ni dah kahwin n ada anak.
amsyar pulak mak ana yg dukung. jadi dorang ingat tu anak mak, dan dorang ingat mak yg melukis henna..addooooiii..
bila tau asmyar ank ana.. makkk aiii!! tak percaya pulakkk!!
katanya nampak mcm tak kahwin..aloloo..kembang setaman tau.hahaha.
pertama kali bawak amsyar dan mak. amsyar budak yg sgt baik..langsung tak meragam.
janji dia boleh main je...hehe.

Kebanyakan customer ana refer kt design yg ana dah lukis.
jarang-jarang dpt customer yg nak design dia sendiri..
tapi terbaru, customer ana namanya NADIA bekerja di KL kot.
dia memang pandai pilih design, dia kata kat KL mcm trend pakai henna ni.
kat KEDAH ? kahwin jela nk merasa pun.hahaha. ada yg minat, ada yg tak.
Nadia request henna ala-ala arabic sikit. alahai..rumit jugak buat henna arabic ni.
sebelum tu ana dah mintak dia send picture kat whatsapp.
belek punya belek..pikir punya pikir *maklum la dia send pic kelabu.huhu.kena edit bg terang*
maka terjadi lah design tiruan + idea ana sendiri.
nk tiru sejibik sejibon jenuhh lerrrr!


festime bergambar dengan pengantin.hehe

Nadia seorang yang sangat peramah tau! sopan santun orangnya, budi bahasa plak tu.
untung la bakal suami n mak mertua dapat menantu mcm ni..hehe..







ni arabic henna, ada jugak la makcik-makcik kata "Macam hindu!!"
hai sakit pulak hati kite ni tau! design ana mmg tak ikut henna hindu punya..hindu henna? ehh..
kebanyakan design ana bunga-bunga dan daun-daun jela.
mana ada lukis merak ka..api ka...adoii.. please la makcik, jaga hati sy sikit! *tetiba i touching!!*
hmm..abaikan lah makcik tadi ye..

Nak boking HENNA ??

Kalau anda nakkan PERKHIDMATAN ANNA HENNA SP, anda boleh hubungi Ana ya!
untuk tengok koleksi ANNA HENNA SP, anda boleh add di FB ana.
HARGA ? yg pasti HARGA ana serendah RM5 Sebelah tangan.
dan HARGA PAKEJ paling mahal RM100 SAHAJA!! 
Jom booking tarikh anda sebelum ianya FULL!!
BOOKING TARIKH tanpa BAYARAN!!

please Contact 017-466 3393 (ana)
(SMS / Whatsapp)
Khas untuk kawasan Sungai Petani,Kedah sahaja!
*Cas transport di kenakan sekiranya ana pergi ke rumah anda ya!
*Jika anda ada design sendiri melalui internet ke.. sila send pic kat whatsapp ana  terlebih dahulu untuk menentukan harga henna.


PENTING !!!!!!
*sila booking awal, sebab cuti kerja ana tak menentu, ini partime sahaja bukan fulltime ya!
TQ :)

2 comments:

  1. well done. good job 4 ur business

    salam kenal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam....hai selamat kenal.terima kasih sudi melawat :)

      Delete