About Me

My photo
Sungai Petani, Kedah, Malaysia
Nurul Fahana [sg.petani,Kedah] in LOVE Mr.Husband : Shafize and Our sOn : Rayyan Amsyar & Rayyis Ammar

DOAKU HARI INI

Ya allah, berikan lah kami rezeki yang luas, yang halal lagi baik, tanpa memberatkan kami, jika rezeki kami berada di langit, maka turunkan lah, jika berada di bumi,maka keluarkan lah, jika jauh,maka dekatkan lah,jika dekat,maka mudahkan lah, jika sedikit maka banyakkan lah, jika banyak maka berkati lah, perkenankan lah doa hambamu ini..aminnn!!

~ Chenta ~

~ Chenta ~
sweet family

~ Our SON ~

~ Our SON ~
cinta hati kami sepanjang hayat :)

Wednesday, 10 July 2013

PART 3 : MAJLIS RESEPSI

salam haiiii........
ni majlis resepsi sebelah ana :)
bg ana, ni lah Majlis Kawin yang paling meriah ana rasa..
Thanks pada saudara mara ana yang bertungkus lumus membantu ana sekeluarga,
dan tak lupa jiran2 yang sangat baik hati sedekahkan gula n juga beras :)
kawan2 sekolah yang datang...........
dekat dan jauh suma datang....
Alhamdulillah..terharu tau ampa mai kenuri aku :')
dan la kita sembang sat2..
jumpa pon xlama, pas makan ampa tangkap gambar ngn aku..
pastu balik..xpe..kehadiran ampa suma dah cukup buat aku rasa bahagia..cewaahh!!hehe


majlis ana di adakan pada 02 JUN 2012, jatuh pada hari sabtu
kebetulan pulak hari keputeraan sultan..
memang banyaklah kenuri masa haritu..school holiday pulakk..
huhhh! takot jugak kalau buat banyak, nanti tak habis kang membazir pulak..
tapi Alhamdulillah..makanan cukup2 aje..hihi


bermula dengan DOORGIFT :)
ana DIY sendiri..mcam kat bawah ni..
ana tempah cop dgn DESIGN sendiri..
kalau anda lebih kreatif mungkin anda punya lagi cantik dari ana kot..huhu



PELAMIIN BUNGA KERTAS BAJET..HAHAHA


BUNGA ROSE KERTAS ni ana DIY sendri gak..
rasanya tak susah mana pun..huhu
sekuntum bunga kena guna 4helai kertas..x silap ana..
JIMAT okk!!! kertas A4 kat kedai RM1.90 ajr :p



suami n adik ana testing dulu..hehe
masa ni dah nikah OK! :D


 Asalnya memang ana letak lampu..nak bg cantik n berseri la kononnya..
TAPI hampehh!! pada hari kenuri tuhh..
LAMPU terbakar!!! memang sedih..pelamin xlawa T_T
ni kat bahagian dapur..
suma saudara mara terdekat ana..
rajin sungguh!











memang berselerak arrr..hahaha..rumah pun x besaq mana..
bila ramai berkumpul jadi sempit terus!!













MOTIF ANA BUAT NIH??
Sebab..pada hari kenuri tuh..ada 1 lagi kenuri dekat rumah jugak cuma rumah dia lorong depan.
rumah ana lorong kedua.
TEMA depa pun MERAH jugak! tp merah + putih..
ANA tema merah+hijau
dan kebetulan pulak nama tuan rumah sama!!!
JAMALIAH jugak.......
jadi kenalah buat mcmni supaya tetamu yang datang tak silap rumah..
letak kat depan lorong..huhuhu..

ni orang kuat yang rajin giling inai! TQ :)

Ni pun idea sendiri jugak!
Ana ambil catering SAHAK CATERING..
ana ambil pakej sekali dgn hidangan pengantin..
nasib baiklah ana Tanya kakak tuh..
background belakang ada sekali tak?
dia cakap TADAK????!!!
Memang serabut kepala otak memikirkan apa yang aku nak buat kt belakang tuh..
tercetus idea nak letak gambar besar kat belakang, selalu org buat banner je kan?huhu
kita buat lain sikit..
modal pun xbanyak..hanya print gambar tu RM50 je..
BESAR kan? xpe, ana plan nti bila ada umah sndiri,
ana buatlah frame..letak dalam bilik tidur :)
Bilik pun ana buat besa2 je..
sebab malas nak tngkap gambar dalam bilik..panas!!




ni lah kawan baik ana kat rumah..
dia la jadi driver tolong hantar ana kt butik untuk bersiap.
dia ni nak suruh apa pon senang..hehehe..
OK saja!! :D

Kawan baik ana jugak kat tempat kerja..memerangkap pengapit di hari tersebut!
best la dapat kawan yang mcmni..
tak tau lah kenapa.tapi ana rasa serasi bila berkawan dgn cek pah ni..ehe..luv u sgt tau!ehhh..


JIRAN TETANGGA..


Saudara mara belah abah tengah lepak.huhu..
Riuh sungguhhh!!

adik2....adik betul yang sorg tu ja..baju hitam..hehe

macam hidung kembang plak!!
Abaikan sinaran lampu minyak Tanah tu..ehhh! hahaha..ngarut!

maklang, angah dan abah ana.

mak abah tersayang :)

kami satu FAMILY.................

HANTARAN untuk suami tercinta :)

maktam bersama tga nak daranya..
berkenan?? aihh..sekolah lagi.hihihi



Dah sibuk layan tetamu yang datang...

dengan sepupu ana..bukan ex-boyfriend ka apa nah!! huhuh



assistant ana..dua sepupu yang menjaga bahgian hadiah dan tandatangan serta ucapan
untuk pengantin...



kawan sekolah...1 geng...ada lagi..xsempat nk snap gmbar..



pengapit ana..
sepasang couple..
sekarang depa pun kahwin dah...ikut jejak ana..hihihihi







kek ni ana tempah kat kak zura..boleh cari kat fb ( Cistat Comey Bakery)
memang terbaik kek dia...ana amek kek RVC (red velvet)
ana ingat lagi ana boleh tempah dekat kakak ni sbb ana terjumpa 1 flyers..
dah lama dah..tetiba hati ni tringin sgt nk mkn cistat..cari dlam fB
last terjumpa kak zura, ya ampunn..memang peramah!!! :D



TOKEY KEK..HEHE




Pihak pengantin sampai lewat ckit sbb ana yang suruh,,,haha.why???
sebab hidangan pengantin bermasalah, lori yang hantar makanan tu tayar pancit,.
mau nak nagis ana bila suami cakap dia nak datang padahal makan tak terhidang lagi..
benda nak jadi kan..nasib baik lah lori lain ada..
jadi masalah tu dah selesai baru rombongan pengantin lelaki datang..










kawan-kawan yang datang..
sebenarnya ramai lagi yang datang tp x sempat amek gambar...





mak abah dah dapat menantuuuu :)















kami dah kawenn!!
nak jadikan cerita, baju pengantin ana langsung xsuka..
sebab ana nak cari baju yg soft colour..
memang susah la bila kmi berdua cari baju pengantin ni..
bergaduh, bertengkar sebab baju..haha
last kami amik keputusan bawak mak ana untuk jadi juri..
last mak ana pun suka yg ni..suami yg nak sgt!
tapi lama2 ana boleh terima hakikat yg ana kena pakai baju ni..
mula2 ana rasa warna ni pelik...tp kawan2 cakap warna ni unik..
ada jugak yg pggil baju ni warna krismas! T_T
xpelah..janji lain pd yg lain..huhhh!



MAJLIS BERTANDANG...
majlis belah suami pulak.
xamek baju lain pon..
sbb baju nikah dah cantik..hihi..
suami je nmpk pelik ckit.haha













suami pulun sungguh makann..
sama ngn bini dia jugak!!haha
sedap wehhh..ayam golek2.





KELUARGA YANG MENEMANI ANA KE MAJLIS BERTANDANG :)







No comments:

Post a Comment