About Me

My photo
Sungai Petani, Kedah, Malaysia
Nurul Fahana [sg.petani,Kedah] in LOVE Mr.Husband : Shafize and Our sOn : Rayyan Amsyar & Rayyis Ammar

DOAKU HARI INI

Ya allah, berikan lah kami rezeki yang luas, yang halal lagi baik, tanpa memberatkan kami, jika rezeki kami berada di langit, maka turunkan lah, jika berada di bumi,maka keluarkan lah, jika jauh,maka dekatkan lah,jika dekat,maka mudahkan lah, jika sedikit maka banyakkan lah, jika banyak maka berkati lah, perkenankan lah doa hambamu ini..aminnn!!

~ Chenta ~

~ Chenta ~
sweet family

~ Our SON ~

~ Our SON ~
cinta hati kami sepanjang hayat :)

Thursday, 4 July 2013

PART 2 : MAJLIS NIKAH :)

Pada 19 MAY 2012, tercatat lah sejarah kat sendiri..
kerana menamat zaman bujang pada umur 21 tahun!!
(itu setahun yg lepas, sekarang dah setahun jdi ISTERI :')  )
MUDA ke?? ada org lagi MUDA dri ana dah kawin tau!hehe :)
Kalau dalam kelas masa sekolah dulu..ana lah org pertama yang KAHWIN dulu..
Kawan2 mmg tekejut sbb xsangka ana yg akan kawin dulu..
nak buat mcmna kawan2 JODOH aku dh sampai dulu.. :P
OK..berbalik cerita masa Majlis Nikah..
Majlis ni ana n family buat simple2 je..
hanya saudara mara, n jiran terdekat je datang..
yela kan..NIKAH je pun..
Nanti kawin datang lah ramai2..huhu
HANYA GAMBAR BERCERITA ;)
ni antara JIRAN2 dekat umah bertungkus lumus menyiapkan juadah untuk para tetamu..









yang duk pegang sayur tu : Mak Tam Noorli ( adik abah )
yang duk pegang kepala mcm ada masalah tu : Tok Wan belah abah.
yang duk kat dapur GAS tu : ABAH kesayangan.hehe
memang best la masa majis nikah haritu,
banyak LAUK..sbb makan tengahari kan..
kebanyakan lauk pauk kampung..hmm..TERBAIK lah!!
sedang mereka sibuk2 di dapur..
ana pulak sibuk di bilik....
MEKAP :)
Dari kawan Suami ana..


mmg puas hati dia mekap..suka sgt mekap cmnie!!
ana xde pic masa dia tgh mekapkan ana tuh..hehe

*BUNGA tu ana buat bunga kain jugak..sumber dari Kak SHAKINA FARHAN :)
cuma kak kina buat kecik2 sb nk tampal kt baju Bertandang dia..
ana punya bunga OVER buat besar..haha.tp xlekat kt baju lah :D

Veil suma ana buat sendri..manik pun jahit sndiri..
Entah mcm mana boleh suka stail fesyen veil n tudung mcm ni..
naseb la sesuai jgk ngn muka kita nie.ngeee




ni masa kat masjid..
ada dua pasang pengantin ..tp depa nikah terlebih dahulu
sbb rombongan ana lambat sampai..huhu.. *maaf la tok imam!

ni la TOK imam Haji Ibrahim :)
kawan sekolah abah masa kecik2 dulu....
masa ni tok imam suruh sign dulu..n Tanya bakal pengantin laki
Istighfar, mengucap..dan test cara nk lafaz nikah tu..


Lepas sign tuuu..
Tetiba tok imam Tanya 'SETUJU TAK NI KAMU NAK KAHWIN DGN DIA??'
AKU : erkk.."SETUJU LA..."
Tok Imam : "KALAU TAK SETUJU TAK BOLEH PATAH BALIK DAH SEBAB DAH SIGN!"gelak...
Aku : dlm hati "amboi tok imam ni gurau plak!!haha"

ni masa nk akad nikah..
Abah yang NIKAHkan KAMI :')
Akhirnya..hasrat aku tercapai jua nak abah sendiri nikahkan kami..

tapi abah ana cakap,
sebenarnya dia pun gementar jugak..sb takot tersasul or pengantin lelaki xdpt lafaz dgn betol,
tak pasal2 kena kali kedua..dia tak nak la..haha (mcm dia lak yg nk kawin)

tapi ALHAMDULILLAH..
dgn sekali LAFAZ, ana n suami SAH menjadi suami isteri..
masa ni ana xtau kenapa ana xrasa sedih!
peliknya.bila ana ikut org akad nikah..ana pun sedih jugak!hihihi..


senyum sungguh suami ana ni..!!
maklum la baru dapat isteri!! hehe
semua saudara-mara ana...
ni kawan baik ana dari sekolah..TQ sbb sudi dating..
ada lagi 3 org xdatang...miss u all sgt2..


SPORTING kan??hehehe..
best n meriah kalau depa semua ni ada..
ni saudara mara belah abah ana..

ni MAK kesayangan ana :)
dia lah yang banyak membantu ana..TQ mak...i love u!!



ni masa OUTDOOR :)



ana sebenarnya xde pic yang banyak,sbb kebanyakkan OP yg ambil...

LAYAN je la k..hehe







No comments:

Post a Comment