About Me

My photo
Sungai Petani, Kedah, Malaysia
Nurul Fahana [sg.petani,Kedah] in LOVE Mr.Husband : Shafize and Our sOn : Rayyan Amsyar & Rayyis Ammar

DOAKU HARI INI

Ya allah, berikan lah kami rezeki yang luas, yang halal lagi baik, tanpa memberatkan kami, jika rezeki kami berada di langit, maka turunkan lah, jika berada di bumi,maka keluarkan lah, jika jauh,maka dekatkan lah,jika dekat,maka mudahkan lah, jika sedikit maka banyakkan lah, jika banyak maka berkati lah, perkenankan lah doa hambamu ini..aminnn!!

~ Chenta ~

~ Chenta ~
sweet family

~ Our SON ~

~ Our SON ~
cinta hati kami sepanjang hayat :)

Thursday, 25 July 2013

HONEYMOON YANG TAK DI RANCANG

Salamm hyepp!!
Dah kawin ofcoz la pegi honeymoon kan?huhu (*tak wajib pon! )
honeymoon la sangat ana nie...
selepas settle bab majlis kawin semua..
ana n suami dapat cuti seminggu.. xlama pun kan?
yela cuti banyak2 buat pe...bukan jauh mana pun rumah ibubapa kami ni..

bila dah cuti duduk rumah rasa boring pulak (*cuti xpnjg pun dah boring)hehe
tetiba laki bini nih dapat idea nak pergi honeymoon kat LANGKAWI ! yahoo!!
LANGKAWI tauuuu!! hahaha..tempat yg ana teringin sgt nk pi :)
kebetulan pulak kan..time tu ada duit sikitt..huhu.. (dapat BONUS kerja!)
tetiba suami cakap.. "Esok kita pergi nak? "
ESOKK ?? !!! perhhh...dah la xrancang awai2, time cuti sekolah pulak tuhh..
dalam otak ana pikir " Camana nk cari hotel nih..mesti mahal gilo musim cuti sekolah"
ermm..last dpt idea mesej kat Kawan ana keja kat Travel agent tu.
suruh dia check hotel mana ada kosong..
Last dapat FAVE HOTEL kat Pantai Chenang..harga pun OK jugak!
terus booking online then esoknya kami kena walk in bayar kt sana :)


Settle bab HOTEL..
Terpikir pulak pasal BEG!!! .masa tu jugak keluar laki bini nih pergi cari BEG travel..
Alahh..nak duk 2HARI 1MALAM je...
settle suma..malam tu jugak kami packing baju2.. xbawak byk pun..huhu..
Esoknya slepas subuh kami bertolak dari SG.PETANI - JETI KUALA KEDAH.
Naik MOTOR bebbb!!!! hahahaa..ko percaya x?
Sbb apa naik MOTOR?? SENANG nk cari parking..huhu..kan firstime !!!
Smpai JETI pukul 9.00 am..
terus g beli tiket nk g langkawi....harga RM 32 kot utk dewasa..dah lupa.hihi.
bila dah dapat tiket.. aku panik !! KENAPA?
sbb kat TIKET tu tak tulis pun PULAU LANGKAWI, dia tulis CORAL ISLAND..
Ya Allah..sumpah aku takot salah pergi tempat lain..hahahaha...
aku cakap kt suami.."betul ke ni tiket pergi Langkawi"
Suami " dah dia bg yg ni..betul lahh!"
aku iyakan saja..tp masih ragu2...
Alhamdulillah..feri smp 9.30am, jadi kami x tunggu lama..


bila dah ada dalam FERI, hati aku masih ragu2 dgn CORAL ISLAND tuh..
betul ke nk g LANGKAWI ni?
sepanjang perjalanan ke sana, aku tidur je..sbb pening tgok ombak..klu ombak rindu xpe gak..huhu.
2jam perjalanan..aku ingat 1 jam aje...
Rasa letih jugakk...tapi best !!
bila dah sampai 1 pulau tu.. baru lah aku ternampak Patung burung HELANG yg besar tu...
LEGA hatiii aku nih..hehehee..
akhirnya sampai jugak kt LANGKAWI PERMATA KEDAH..
dah 21thn duk KEDAH, anak jati kedah..baru dpat sampai kat Langkawi wehhh..


 masa dalam feri, sedeh wehh,,dapat seat belakang sekali...nak sandar tidur pun xde feel..huhu..


bila dah sampai harus lah posing dulu..hihi

masa kami dah sampai kat Jeti Kuah Langkawi, perhh..ramai jugak yang offer nak sewa transport..
Memang terbaik la..huhu..senang tak payah susah2 nak carikan..
dapat la sewa kereta VIVA, harga sewa 24jam : RM 80, lewat 1 jam RM20..
Ingat nak sewa moto je, tapi x best pulak, nanti tak boleh beli barang banyak..
tp tak terpikir pulok nk balik SG.PETANI nti naik Motor aje.. :D


Bermula lahh percutiaan honeymoon singkat kami,
berbekalkan peta langkawi dan kereta, menuju ke hotel kami..
Jalan kat Langkawi memang best sbb jalan dia tak sibuk pun..
senang nak cari tempat..kalau tak tahu, Tanya jerk!! Org langkawi tak sombong OK..

Selepas settle Check in hotel,
kami keluar g jalan2 terus...maklum la masa 2hari je ..
takot tak sempat!!
Destinasi pertama kami..Makam Mahsuri kot ? ehh..x ingat nama pulak..haha












kami posing kat luar je, tak masuk dalam..sebab macam tak menarik je nak masuk..
tiket murah je..

pastu kami pergi UNDER WATER WORLD...
Memang BEST hokehh!! kita sbg warganegara harga murah cikit dari pelancong asing..
Hanya tunjuk Maykad kat kaunter sahajo...


mula2 masuk............

masih ada aura seri pengantin lagi kann ??? hehehe
















best dapat tengok ikan besar2 kat sini.. kalau bawak budak2 lagi best..


kat dalam pulak...........










masing2 tukar kasut pakai selipar..hihihi...































lepas pergi UNDER WATER WORLD,
kami pergi shoping Coklat!! *wajib ar cokelat klu dating langkawi kan?
pastu kami pergi Padang Mat Sirat..beli kain batik..n tengok2 baju..
dan kami pergi release tension..konon2 macam tension la sangat kan? haha
x da lah..kami pergi tempat tu nama Permandangan Indah :)

kat atas bukit Permandangan Indah, bawah tu airport Langkawi






lepas tu kami pergi ambil angin kat Pantai Chenang.. dah memang dekat dengan hotel..
Angin kuat sangat petang tu....
camana nak mandi pantai ?? *ada hati nak mandi pantai jugak! :D











Konon2 nak tinggalkan jejak arr...hehe









malam tu..kami pergi makan malam pulak..
dan shoping baju untuk mak abah, adik2...
malam tu angin mcm ribut je..
Tong sampai terbang depan mata..!!
punya la anginkuat malam tuh..



ni baju yg kami beli..ok tak? :)



depan FAVE HOTEL..
ni lah kereta yg kami sewa tu..
Radio pun xdak..huhuu..



ni memang dah xda keje..ehhh..mcm kat I-city plak..hehehe

keesokkan harinya ..............................

pemandangan luar......klu bilik ni pandang pantai lagi best kot!
bangun pagi..terus bersiap pergi breakfast kat bawah..free aje...
destinasi sterusnya pergi TAMAN BUAYA n naik kereta CABEL..apa nama tempat entah..lupa.hihi












terus check-out.....kenangan :)
taman buaya ni suami la teringin sgt nak pergi..
dia cakap dia pernah pergi masa kecik2 duluuuu...
dia je pernah..ana tak pernah langsung jejak kat langkawi nih,



perasaan tak BEST dia sama ngn buaya belakang tu..hehe




























lepas tu kami menuju ke destinasi terakhir!
gunung mat cincang kot nama tempat tu..
alaa.....satu jalan jugak dengan taman buaya tuh..
rugi je kalau tak pergi.










orang ramai sangat.....
maklum la musim cuti sekolah..
kena sabar sbb beratur lama k...








masa kat atas gunung tu..Camera beteri LOW !!!
tak boleh nak tangkap pic banyak2..huhu

selesai sudah honeymoon singkat kami........
2 HARI 1 MALAM kat langkawi :)
memang x puas..kalau boleh nak duduk seminggu..
tak pa..nanti ada masa n duit lagi..
kita pergi lagi ;)


balik pukul 7 mlm..sampai kat Sungai Petani, 8mlm mcmtu..
tapi masa balik ada kejadian tak di ingini berlaku..
Tayar motor pancit !!! Alhamdulillah ada hamba allah yg baik membantu :)

lepas balik dari honeymoon tu..period masih tak datang..
Pregnant ker?...
tunggu next entry ---->







No comments:

Post a Comment