About Me

My photo
Sungai Petani, Kedah, Malaysia
Nurul Fahana [sg.petani,Kedah] in LOVE Mr.Husband : Shafize and Our sOn : Rayyan Amsyar & Rayyis Ammar

DOAKU HARI INI

Ya allah, berikan lah kami rezeki yang luas, yang halal lagi baik, tanpa memberatkan kami, jika rezeki kami berada di langit, maka turunkan lah, jika berada di bumi,maka keluarkan lah, jika jauh,maka dekatkan lah,jika dekat,maka mudahkan lah, jika sedikit maka banyakkan lah, jika banyak maka berkati lah, perkenankan lah doa hambamu ini..aminnn!!

~ Chenta ~

~ Chenta ~
sweet family

~ Our SON ~

~ Our SON ~
cinta hati kami sepanjang hayat :)

Monday, 29 July 2013

kenapa tajuk blog : Hanya Kasih cinta ??



hai kawan2...Kalau masuk blog sini, ana kira kawan la k :P
haaa..mesti heran kenapa lah ana letak nama blog ni..HANYA KASIH CINTA (ehh..perlu ke heran?hihihi)
mesti la bersebab, 'Hanya kerana KASIH orang boleh jatuh CINTA !!"
Hehehe..hebat tak????
amboi..kemain kooo....nak kasih cinta la sangat kenn...
tak dak lahh..bukan makna yang bukan2 ye....
ana letak nama ni..ana suka..(saya suka..saya suka! -memey upin ipin )
Kerana ana kasih pd anda..ana nak sharing macam2 kat sini..sharing is caring!!
supaya anda boleh jatuh cinta pd ana...ehhhh..bukan cintan cintun la ye!
Cinta pd produk yang ana duk promot ni arr!! huhuhu
Ana dah jatuh cinta pada SHAKLEE..

lepas ni ana nak cuba set Kecantikan pulakk...
Maklum la..bila dah jadi ibu, muka sendiri pun tak sempat nak jaga..
asyik jaga anak dan suami aje kan..huhu..
muka dah makin naik jerawat,*mungkin hormon masih tak stabil lagi.
muka pon dah nampak kusam sikit... :(
nak try set kurus mana bole..sebab dah kurung sangat dah ni!! :D
pastu nak cuba mealshakes pulak..untuk naikkan berat badan..
sedihh wehhhh...kalau jumpa kengkawan lama cakap ana makin kurus!!
berat sekarang 43kg je...huhu..maintain dari zaman sekolah..susah sangat nak naik..

kalau sesape ada masalah berat macam ana ni..BMI kurang berat la kan..
jom la kita cuba Mealshakes..ramai orang cakap mealshakes sedap tauu!!!
wahhh..tak sabar nak cuba..sebab sebelum ni ana makan ESP+Alfafa..
ESP ni bagus jugak untuk sistem penghadaman..
kalau sesape ada masalah sembelit..memang elok minum ESP ni..
ana dulu time pantang..memang takot ar kena sembelit! dah seriau kat luka tuhhh..
aihhhh....naseb baik minum ESP.alhamdulillah...selama berpantang sampai la sekarang memang xda masalah sembelit. Hari-hari membuang, baru la sihat kan!!

kalau anda nak dapatkan set Shaklee..boleh la hubungi ana di talian 017-4663393,
kalau rasa segan nak bercakap anda boleh add ana di facebook jugak!
kalua rasa malu ??? ha..email je di nurulfahanasb@gmail.com.
jangan malu jangan segan..mau hidup sihat, mesti la kena berusaha...kan?
ana seorang yang peramah sangat.. sape2 pun ana boleh jadi macam kawan kenal 10 tahun!haha

macam set shaklee tawarkan, bukan sahaja untuk wanita berpantang dan menyusu, malah untuk kecantikan dalaman dan luaran jugak! dan banyak lagi...............................



Apa yang menarik jika beli dari Ana?
✔ Percuma panduan makan vitamin 
✔ Konsultasi berterusan
✔ Jaminan pulangan wang jika vitamin yang di pos tidak sampai kepada anda.




 JADI APA TUNGGU LAGI ?? JOM BERUBAH UNTUK KEHIDUPAN YANG LEBIH SIHAT DARI LUAR DAN DALAMAN :)


Thursday, 25 July 2013

PENGALAMAN BERSALIN ;)

Haluu..
Assalamualaikum...
Pada 11 FEB 2013, jam 8.06pm...
Ana selamat melahirkan seorang baby boy..
seberat 2.8kg, secara normal...normal ok!!
macam tak percaya dah jadi seorang ibu...
mental dan fizikal duk macam budak2 je lagi..hihi

Ana tak sangka yg ana dapat bersalin secara normal..
sbb masa kandungan 7bulan. doc ada cakap..kemungkinan ana bersalin secara induce or operate
sbb perut kecik sangat..baby x dapat nak membesar ruang sempit !!
tapi itu doc cakap..kuasa ALLAH swt kan..ana bersalin masa kandungan 38week / 9bulan.
Alhamdulillah..........x da masalah pada anak n ibunya juga :)

cerita bersalin......

10 FEB 2013 ( raya cina pertama )
hari raya cina..ana cuti selama 3 hari..
terus pergi bermalam kat rumah mak ana..
saja nak manja2..hehe
masa ni tiada tanda bersalin pun..hati kemain excited tunggu turun tanda..
sbb tak sabar nak jumpa baby...
makan pun dengan seleranya.......sempat jugak la ngidam apa yg belum dapat..


11 FEB 2013 ( raya cina kedua )

11.30pagi
lepas bangun tidur
tetiba rasa sakit pinggang..dan sakit perut rasa nak membuang..
lepas membuang je..still sakit pinggang on off...
5 minit sekali sakit pinggang tuuu, masa ni tak terpikir pon ni kontraksi bersalin betul2..hehe
dan terlupa yang nurse ada pesan kalau sakit pinggang 5 minit sekali terus pergi hospital..
yang ana ni masih lagi nak tunggu turun tanda samada keluar darah ataupun air ketuban..
takot jugak nak pergi hospital, kena2 belum sampai masanya lagi, kena balik pulak..
malu pon ada...tak nak la macam tu..hehe


12.30 tgahri

sakit pinggang lagi tapi masih boleh bertahan sebab selalu rasa sakit pinggang sepanjang mengandung nie...
yang ana perasan baby kurang gerak haritu! tu petanda nak bersalin ok!!
masa mak tengah masakkan lauk tengahari, ana bagitau yang ana sakit pinggang.
mak mula x senang hati, dia rasa bimbang,tapi sempat pulak dia bergurau!
mak cakap 'nasib baik la hang pakai kain batik baru harini, kot la bersalin terus p hospital ja..xpayah salin dah' huhuhu..
ana mintak mak buatkan kuih lepat liat *dalam sakit2 pun duk teringin nak makan mcam2 lagi*
sedap woohhh..mak buatkan....pas makan ana lending2 kat dalam bilik...
rasa jugak sakit pinggang tu..dah banyak kali kuar masuk toilet rasa nak membuang tapi hampeh..
tu pun xsedar diri lagi , sakit tu dah nak bersalin. *masih boleh bertahan :)


2.00ptg

call suami, bagitau dia yang ana sakit pinggang dari tengahari sampai sekarang x lega lagi..
dia cakap sabar la..japgi urut2 hilang la tuhh..
sempat jugak mintak dia beli Coconut shake!! yummyyy..teringinnye nk makannn!!!haha
tapi tak kesampaian nk mkn coconut shake tu sbb habis, gerai tu suruh datang malam nti..
sempat main GAME dengan adik pastu terlelap tidur...........
bangun tido pun rasa lagi...hmmmmm..
tapi tak keluar tanda pon :(
sampailah ke petang.............


6.00 ptg

Sakit pinggang yang dah tak boleh di tahan lagi..
sakit tahap nk patah pinggang.. *bole bayangkan tak??' hehe..
suami call mama nya..Tanya pendapat nk pergi ke hospital ke tak..
maklum la mak mertua pencen nurse..dia lebih memahami kot! huhu
last mama suruh pergi check dulu..kalau belum masanya balik la..
dengan NIAT nak pergi CHECK aje.....



7.00 mlm

naik kereta abah, kebetulan mak n abah nak keluar pergi Tesco,
jadi depa hantar ana dulu ke hospital,
sampai kat depan pintu dewan bersalin,ana dah tak boleh jalan....*tetiba  je'
naik whellchair, mak tolakkan (merasa jugak aku naik whellchair ye)
sampai kat dalam tempat pendaftaran,
nurse mula menyoal, sakit dari pukul berapa....bla......bla....
pastu suruh timbang...haa..masa timbang ni la..
tetiba poppp!!! keluar air suam2 n campur darah.....masa keluar air ketuban lah rasa lagi sakit dari sakit pinggang tadi..
memang rasa ada benda nak terkeluar je..tapi dok tahan2..
muka ni dah memang lain macam sbb tahan sakit..huhu
nurse suruh berjalan sendiri pergi check CTG..
dah la sakit...pastu suruh jalan sendiri ????!!!!
terbongkok2 mcm nenek kebayan dah aku jalan..
serius rasa nak marah sgt sb aku rasa kaki dah jadi krem nk jalan, tp gagah jugak!
tp mungkin depa pikir anak sulung ni lambat...ok aku terima..

Masa check CTG tu sakit rasa nak meneran dah ada..tp tahan jugak...
dalam masa yang sama, baca surah nabi yunus..n ayat kursi banyak2..
Doktor datang...perempuan ok.muda lagi..comey!!
dia check VE.....tetiba dia cakap..ya ALLAH..dah FULL !!!!!! EMERGENCY !!!
ha amek kau...nurse kat situ kelam kabut sediakan persiapan kat bilik bersalin..
ana terus di tolak ke bilik bersalin..


8.00 mlm

masa kat bilik bersalin ni lah yang paling kelakar sekali..
bukan apa....yang depan suruh PUSHHH!!
yang best tu..ana cakap, 'kejap2, sy tak rasa lagi nak pushhh..hihihi'
Yang kiri mintak tangan nak cucuk jarum utk masuk air..
Yang kanan pulak...mintak tangan nak letak gelang nama tuh..
hahahaha..kelam kabut wehhhh...
tapiiii...meriahhh gila kat dalam tu..ramai jugak aku rasa..
masa pushhhh tu ramai jerit2..lagi2.....
ada yang tolong tolak perut...hehe....meriah sngguh! suma ppuan..lega!
ada la 4...5 kali Pusshhhh jugak! jam 8.06mlm baru la keluar my baby...syukur alhamdulillahhh!!
syukur sangat2.......macam tak percaya mampu je nk bersalin normal..
alhamdulillahh..allah swt izinkan ana bersalin normal..
nurse tunjuk jantina, n ana cakap baby BOY :)
nurse tnya, baju baby ada tak??
'alamakkk!! sy datang sehelai sepinggang aje....cuba Tanya suami saya kat luar, mungkin dia bawak'
hehehhee..NIAT nak dating check je..sekali terus nak bersalin...

selesai suma...nurse bersihkan baby.. dan letakkan atas dada..
perasan jugak baby ada tanda lahir kat lengan..kecik je..
haaaa...senang la nk kenal anak cmni.. (takot tetukar plak mcm cerita indon tuuu) bole ana pikir mcm tu????
yang pelik tu..kenapa ana tak rasa nak keluar air mata syahdu melihat anak depan mata..hehe
tp hanya ALLAH swt saja yang tau betapa gembiranya hati seorang ibu bila dah selamat melahirkan khalifah yang di nanti2 kn tu...tau!!
nurse jahit luka episiotomy...normal la klu bersalin anak sulung, memang kena bukak laluan sikit..hehe.. bab jahit tu rasa serik sikit, terasa benang2 yang di cucuk walaupun dah di bius 2x..
pastu nurse bg baby..suruh menyusu,,ya allahhh..comey sungguh anak aku *dlm hati
mulut nak isap nen....serius momen tu sangat indah untuk ana..
mula2 dia xpandai nak hisap..tapi lama2 dia boleh hisap....
susu pon x keluar banyak lagi..hanya susu kolostrum sahaja..warna kuning2 tu :)

selepas selesai semua..
nurse tolak ana keluar kat bahagian pendaftaran..
mak abah...adik2..mak mertua n suami tunggu di luar...
semua pakat mai tengok ahli keluarga baru nie :)
masa ni rupa2 nya semua tak tau jantina baby ana apa..kecuali ana..
nurse suruh bukak pampers tengok sendiri...huhu..mak mertua cakap, memang polisi depa cmni..
suami azankan baby kami.....

lepas tuuuu..baru nurse bawak ana masuk wad bersalin..
bermula laaa malam pertama bersama baby ana....
ni lah pertama kali ana masuk hospital..hehehe



baru je lahir..dah celik dah..hai budak zaman sekarang kan..








Bambamm sungguh!!!!! ikut muka sape ek ??????


PESANAN :-

bg ana sakit bersalin ni.. xda lah sesakit mana..
Alhamdulillah...sbb ana rasa ana sakit kejap ja..
setiap pengalaman org xsama kan?? masing2 ada bahagian nya tersendiri..
Alllah dah permudahkan untuk ana...syukur sangat2...
yang penting, kita kena bersedia dari segi mental dan fizikal..
masa dah dekat nak due tu..selalu la baca pengalaman bersalin org lain..
supaya kita dapat bersedia dengan proses kelahiran....
masa mengandung ana selalu buat senaman memudahkan bersalin..
banyakkan berjalan,...ana tak ikot pun petua orang dulu2..
bg ana..ana percaya, kalau Allah swt nak permudahkan untuk ana.
insyaALLAH akan permudahkan, banyakkan berdoa....percaya dgn kebesaran Allah swt.










PENGALAMAN MANIS : MENGANDUNG :)

Teringin pulak nk share pasal ana mngandung 9 bulan tu sampailah bersalin..
Bg ana, ini la pengalaman yg paling manis ana lalui sbg seorang ibu,
ya..pengorbanan ibu memang besar! besar sgt!
bila dah ada anak, baru rasa mnyesal dulu2 duk derhaka kt mak :'(
Tapi dah mintak maaf banyak2 dah sbb kecik dulu mmg ketegaq!hihi

Alhamdulillah..ana betul2 tak sangka ALLAH nak bg rezeki anak tu awal utk kami..
kalau ikutkan period ana sepatotnya datang masa hari kenduri tuh tp xda pun....
yela..ana kan NIKAH 2 minggu awal..hehe
baru 3 minggu kami kawin, masa tu pergi honeymoon..masih x period.
Rasa pelik jugak..ajak En.suami pegi beli UPT kt 7eleven terdekat.
Try check tapi 1 line,1 line lagi kabur mmg xjelas pun..
esok tu pegi jumpa doktor pulak sbb takot darah period xdatang ( patot ke risau?? )
Test UPT jgk tp negatif.. OK, sebenarnya ana x berharap sgt pun,
kalau ALLAH nk bg rezeki tu, ana terima ja.
Doctor cakap Hormon x stabil  sbb tu jadi mcm tu..

Semingu kemudian, mula la rasa lain,
Hati ni asyik kata ana mngandung..
mula lah ana search tanda2 mengandung kt google! hehe
yes! kebanyakan tanda tu ada pada ana :)
Tetiba rasa excited dah!
Terus pegi beli UPT kat farmasi pulak. sbb rasa tertipu jerk dgn UPT 7eleven tuh..hahaha.
Pagi esoknya, waktu subuh tu baru ana chek,
terkejut sgt bila tgok double line!!
Ya Allah..rasa macam tak percaya sgt nk jadi ibu dah..
Tunjuk kat En.suami, dia sengih2 je..
macam tak percaya jugak....
1001 perasaan ada dalam hati..

bila dah tahu diri ni mengandung,
baru pergi klinik,nak buat pengesahan betul ke tidak..
kdg2 pernah jugak UPT + tp x mngandung pun..
masa doktor scan tu doktor tunjuk ' ini jantung anak kamu'
Ya allah..kecilnya..hanya 8mm jer :')
Ruginya En.suami xdpt tengok di sebabkan kerja haritu,
kalau nak pergi sama2 memang susah sbb cuti x sama..
tapi ana hantar mesej jela, dia cakap dia dah melompat2 kt tmpat keja.. ( lawak betul)

Bermula lah episod trimester 1,
Masa ni yg ana ingat muntah ajer..huhu..
ana muntah on off sampailah 4 bulan..
rasa terok sangat2..sampai tak boleh nak makan pagi langsung..
makan je buang..kdg2 sampai sedih sbb pikir 'asyik muntah aje, ank dlm perot ni xmkn apa' hehe
ana ingat lagi makanan pertama yang ana mengidam..
iaitu IKAN SALMON MASAK STIM!
perhh...suruh en.suami pegi beli kt tesco,
kita masakkan..puas la makan ikan salmon tu tau!hehe
masa ni pergi kerja masih sendiri..naik motor...
tapi risau la jugak...
 Makan pertama yang ana ana ngidan :)
 kesian kat suami sebab keletihan kerja shift malam, teman isterinya g checkup..hihi
Trimester 2 pulak lain ceritanya..huhu
masa mgndung 5 bulan..perut langsung x nampak!
org lain perut dah makin ke depan..
masa ana mengandung 4 bulan, ana mengalami kegatalan kulit..
yang peliknya..sebelah kanan aje dia naik..
bermula dgn tangan kanan.. lepas tu kaki kanan..
kiri tak naik pon!! mak kata pembawakan budak sama..
hmmm..macam2 kan? tapi lama2 naik jugak sebelah kiri..
nasib baik la x naik dekat muka..huhu..
sapu ubat pun x da kesannya..tiap malam garu2..sampai lekat parut :(
dah tukar cadar bantal semua pun tetap sama jugak....
ujian dari ALLAH...kesakitan itukan penghapus DOSA kita kan?




 masa ni baru 4 bulan...huhu
 kandungan 7 bulan :)
last sekali trimester3 pulak.....
masa ni perut mmg dah nampak,
tapi x besar mana pun..tetap comel..hahaha ( perasan kejap!)
suka betul masa mengandung ni sbb masa ni muka nampak tembam sikit..
yela ana kan kurus kering..dari berat 43kg naik sampai 54kg je..x banyak kan?
masa ni dah kurang alahan, gatal2 pun dah xda...
masa ni mmg suka berjalan2..shoping sana sini..
masa mgndung 9bulan tu. hari2 en.suami ajak pergi exercise kat taman,
banyakkan berjalan....senang utk bersalin..
pergi kerja pun dah xnaik motor sendiri sbb rasa nak tekeluar aje ank tu klu langgar kelopak!
kalau naik motor duduk di belakang OK lagi dripada ana yang bawak..hihi.
en.suami yg hantarkan ana hari2 pergi kerja, naik kereta lebih selamat :)
perasaan ana masa ni teringin sgt2 nak tengok baby..
ikut muka siapa..ayahnya ka..ibunya ka..
Rasa takot tu dah kurang sbb keinginan nk jumpa baby lagi tinggi kan...
masa ni ramai kawan2 Tanya 'BILA NAK BERSALIN NIE?'
ana cakap..due 24 Feb 2013, tp entah la..klu dia nak keluar awai..
mungkin RAYA CINA ni :)
eh..kenapa ana cakap raya cina nie?
 9 bulan dah :)





Cuba teka? anak ana keluar bila?hehehehe..

HONEYMOON YANG TAK DI RANCANG

Salamm hyepp!!
Dah kawin ofcoz la pegi honeymoon kan?huhu (*tak wajib pon! )
honeymoon la sangat ana nie...
selepas settle bab majlis kawin semua..
ana n suami dapat cuti seminggu.. xlama pun kan?
yela cuti banyak2 buat pe...bukan jauh mana pun rumah ibubapa kami ni..

bila dah cuti duduk rumah rasa boring pulak (*cuti xpnjg pun dah boring)hehe
tetiba laki bini nih dapat idea nak pergi honeymoon kat LANGKAWI ! yahoo!!
LANGKAWI tauuuu!! hahaha..tempat yg ana teringin sgt nk pi :)
kebetulan pulak kan..time tu ada duit sikitt..huhu.. (dapat BONUS kerja!)
tetiba suami cakap.. "Esok kita pergi nak? "
ESOKK ?? !!! perhhh...dah la xrancang awai2, time cuti sekolah pulak tuhh..
dalam otak ana pikir " Camana nk cari hotel nih..mesti mahal gilo musim cuti sekolah"
ermm..last dpt idea mesej kat Kawan ana keja kat Travel agent tu.
suruh dia check hotel mana ada kosong..
Last dapat FAVE HOTEL kat Pantai Chenang..harga pun OK jugak!
terus booking online then esoknya kami kena walk in bayar kt sana :)


Settle bab HOTEL..
Terpikir pulak pasal BEG!!! .masa tu jugak keluar laki bini nih pergi cari BEG travel..
Alahh..nak duk 2HARI 1MALAM je...
settle suma..malam tu jugak kami packing baju2.. xbawak byk pun..huhu..
Esoknya slepas subuh kami bertolak dari SG.PETANI - JETI KUALA KEDAH.
Naik MOTOR bebbb!!!! hahahaa..ko percaya x?
Sbb apa naik MOTOR?? SENANG nk cari parking..huhu..kan firstime !!!
Smpai JETI pukul 9.00 am..
terus g beli tiket nk g langkawi....harga RM 32 kot utk dewasa..dah lupa.hihi.
bila dah dapat tiket.. aku panik !! KENAPA?
sbb kat TIKET tu tak tulis pun PULAU LANGKAWI, dia tulis CORAL ISLAND..
Ya Allah..sumpah aku takot salah pergi tempat lain..hahahaha...
aku cakap kt suami.."betul ke ni tiket pergi Langkawi"
Suami " dah dia bg yg ni..betul lahh!"
aku iyakan saja..tp masih ragu2...
Alhamdulillah..feri smp 9.30am, jadi kami x tunggu lama..


bila dah ada dalam FERI, hati aku masih ragu2 dgn CORAL ISLAND tuh..
betul ke nk g LANGKAWI ni?
sepanjang perjalanan ke sana, aku tidur je..sbb pening tgok ombak..klu ombak rindu xpe gak..huhu.
2jam perjalanan..aku ingat 1 jam aje...
Rasa letih jugakk...tapi best !!
bila dah sampai 1 pulau tu.. baru lah aku ternampak Patung burung HELANG yg besar tu...
LEGA hatiii aku nih..hehehee..
akhirnya sampai jugak kt LANGKAWI PERMATA KEDAH..
dah 21thn duk KEDAH, anak jati kedah..baru dpat sampai kat Langkawi wehhh..


 masa dalam feri, sedeh wehh,,dapat seat belakang sekali...nak sandar tidur pun xde feel..huhu..


bila dah sampai harus lah posing dulu..hihi

masa kami dah sampai kat Jeti Kuah Langkawi, perhh..ramai jugak yang offer nak sewa transport..
Memang terbaik la..huhu..senang tak payah susah2 nak carikan..
dapat la sewa kereta VIVA, harga sewa 24jam : RM 80, lewat 1 jam RM20..
Ingat nak sewa moto je, tapi x best pulak, nanti tak boleh beli barang banyak..
tp tak terpikir pulok nk balik SG.PETANI nti naik Motor aje.. :D


Bermula lahh percutiaan honeymoon singkat kami,
berbekalkan peta langkawi dan kereta, menuju ke hotel kami..
Jalan kat Langkawi memang best sbb jalan dia tak sibuk pun..
senang nak cari tempat..kalau tak tahu, Tanya jerk!! Org langkawi tak sombong OK..

Selepas settle Check in hotel,
kami keluar g jalan2 terus...maklum la masa 2hari je ..
takot tak sempat!!
Destinasi pertama kami..Makam Mahsuri kot ? ehh..x ingat nama pulak..haha












kami posing kat luar je, tak masuk dalam..sebab macam tak menarik je nak masuk..
tiket murah je..

pastu kami pergi UNDER WATER WORLD...
Memang BEST hokehh!! kita sbg warganegara harga murah cikit dari pelancong asing..
Hanya tunjuk Maykad kat kaunter sahajo...


mula2 masuk............

masih ada aura seri pengantin lagi kann ??? hehehe
















best dapat tengok ikan besar2 kat sini.. kalau bawak budak2 lagi best..


kat dalam pulak...........










masing2 tukar kasut pakai selipar..hihihi...































lepas pergi UNDER WATER WORLD,
kami pergi shoping Coklat!! *wajib ar cokelat klu dating langkawi kan?
pastu kami pergi Padang Mat Sirat..beli kain batik..n tengok2 baju..
dan kami pergi release tension..konon2 macam tension la sangat kan? haha
x da lah..kami pergi tempat tu nama Permandangan Indah :)

kat atas bukit Permandangan Indah, bawah tu airport Langkawi






lepas tu kami pergi ambil angin kat Pantai Chenang.. dah memang dekat dengan hotel..
Angin kuat sangat petang tu....
camana nak mandi pantai ?? *ada hati nak mandi pantai jugak! :D











Konon2 nak tinggalkan jejak arr...hehe









malam tu..kami pergi makan malam pulak..
dan shoping baju untuk mak abah, adik2...
malam tu angin mcm ribut je..
Tong sampai terbang depan mata..!!
punya la anginkuat malam tuh..



ni baju yg kami beli..ok tak? :)



depan FAVE HOTEL..
ni lah kereta yg kami sewa tu..
Radio pun xdak..huhuu..



ni memang dah xda keje..ehhh..mcm kat I-city plak..hehehe

keesokkan harinya ..............................

pemandangan luar......klu bilik ni pandang pantai lagi best kot!
bangun pagi..terus bersiap pergi breakfast kat bawah..free aje...
destinasi sterusnya pergi TAMAN BUAYA n naik kereta CABEL..apa nama tempat entah..lupa.hihi












terus check-out.....kenangan :)
taman buaya ni suami la teringin sgt nak pergi..
dia cakap dia pernah pergi masa kecik2 duluuuu...
dia je pernah..ana tak pernah langsung jejak kat langkawi nih,



perasaan tak BEST dia sama ngn buaya belakang tu..hehe




























lepas tu kami menuju ke destinasi terakhir!
gunung mat cincang kot nama tempat tu..
alaa.....satu jalan jugak dengan taman buaya tuh..
rugi je kalau tak pergi.










orang ramai sangat.....
maklum la musim cuti sekolah..
kena sabar sbb beratur lama k...








masa kat atas gunung tu..Camera beteri LOW !!!
tak boleh nak tangkap pic banyak2..huhu

selesai sudah honeymoon singkat kami........
2 HARI 1 MALAM kat langkawi :)
memang x puas..kalau boleh nak duduk seminggu..
tak pa..nanti ada masa n duit lagi..
kita pergi lagi ;)


balik pukul 7 mlm..sampai kat Sungai Petani, 8mlm mcmtu..
tapi masa balik ada kejadian tak di ingini berlaku..
Tayar motor pancit !!! Alhamdulillah ada hamba allah yg baik membantu :)

lepas balik dari honeymoon tu..period masih tak datang..
Pregnant ker?...
tunggu next entry ---->